Magazin

Cum alegi adezivii pentru țevi PVC? Gel, pastă sau lichid?

Publicat: 22 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum alegi adezivii pentru țevi PVC Gel pastă sau lichid
Water leak on a water pipe. Repair plumbing background.

Țevile PVC au întrebuințări variate într-o locuință: de la instalațiile sanitare pentru apă potabilă și conductele principale de alimentare cu apă, la instalații pentru transportul apelor uzate, conducte de drenaj, sisteme de ventilare și aerisire sau sisteme de irigare.

Într-un astfel de proiect, este indicat să optezi pentru un adeziv țevi PVC care asigură o lipire rapidă și durabilă. Poți alege între trei variante de adezivi, sub formă: lichidă, de gel sau pastă. Din acest articol vei afla cum să alegi un adeziv pentru PVC potrivit în funcție de utilitatea și beneficiile fiecărei variante.

Adezivii pentru țevi PVC se potrivesc și ca adezivi glafuri?

Adezivii pentru țevi PVC nu sunt, în general, potriviți pentru glafuri, dacă acestea sunt din lemn, aluminiu, fier etc. Acești adezivi sunt concepuți pentru a lipi materiale plastice rigide, așa cum este PVC-ul din țevi, iar proprietățile lor pot diferi de cerințele de lipire glafuri.

Însă, poți utiliza adezivii PVC în cazul în care glafurile sunt realizate din PVC, cum ar fi la: glafuri pentru băi, glafuri pentru spații comerciale, industriale sau glafuri exterioare.

Cum alegi cei mai buni adezivi țevi PVC?

Este indicat să te informezi despre utilitatea fiecărui tip de adeziv, înainte de a achiziționa un astfel de produs pentru lipirea țevilor.

Adezivii lichizi – pentru instalații sanitare și de canalizare

Adezivii lichizi sunt foarte utili în lucrările care implică țevi PVC, datorită proprietăților lor specifice și versatilității. Acești adezivi sunt realizați cu scopul de a oferi o lipire rapidă și rezistentă între materiale sintetice, inclusiv PVC rigid, sau alte materiale plastice dure.

Unul dintre principalele avantaje ale lor ar fi capacitatea de a rămâne flexibili după întărire, ceea ce înseamnă că își mențin utilitatea și în condiții de deformare sau de expansiune a materialelor. Acest aspect contează foarte mult în cazul sistemelor de conducte și țevi, unde pot apărea mișcări și presiuni fluctuante.

Pentru că acești adezivi sunt rezistenți la apa rece sau la apa fierbinte, dar și la substanțele chimice (uleiuri, acizi, baze diluate) înseamnă că pot fi utilizați într-o diversitate de medii și condiții.

Adezivii lichizi sunt, așadar, potriviți pentru unirea țevilor și fitingurilor în instalațiile sanitare și de canalizare, dar și în sisteme de irigații sau în aplicații industriale. Etanșeitatea și fixarea solidă între piese sunt asigurate și contribuie la stabilitatea și funcționalitatea sistemului.

Un exemplu de adeziv lichid este Bison Plastic, 25 ml, vrac – un produs care rezistă la temperaturi de până la +100 °C și lipește perfect obiecte din plastic dur: tuburi, conducte, țevi, foi, fitinguri, dar și ABS, policarbonat sau sticlă acrilică.

Adezivii pastă – ideali pentru o fixare solidă și rapidă

Adezivii sub formă de pastă sunt întrebuințați în lucrările care implică țevi PVC, pentru îmbinarea acestora și a fitingurilor în sistemele de presiune sau de drenare. Acest tip de adeziv se distinge prin acțiunea rapidă și ușurința în utilizare, oferind totodată o rezistență superioară.

Aplicând o pastă adezivă între țevi și fitinguri se realizează o lipitură solidă și sigură, care poate să reziste la presiuni și tensiuni care variază. Econstrukt are în portofoliu adezivi pastă pentru PVC de la Griffon și Bison, ce satisfac cerințe specifice din diverse aplicații și condiții de lucru.

Adezivul Griffon T-88, 250 de ml, este un adeziv pentru PVC rigid, ideal pentru îmbinarea eficientă a țevilor și fitingurilor PVC în sistemele de presiune și de drenare. Produsul beneficiază de o perie specială pentru aplicare, care asigură distribuirea uniformă și precisă a produsului. Pentru că are vâscozitate scăzută, procesul de lipire este simplu, rapid și eficient. Acest adeziv este indicat pentru diametre mai mici de 160 mm.

Adezivii gel – pentru sistemele de presiune și de scurgere

Adezivii sub formă de gel sunt de folos în lucrările de instalare și reparare a sistemelor de apă, presiune și scurgere, datorită faptului că nu curg, sunt ușor de aplicat și aderă ferm la suprafețe. De asemenea, au o capacitate mare de umplere a fisurilor și asigură o sigilare eficientă împotriva scurgerilor și infiltrațiilor de apă.

La Econstrukt există mai mulți adezivi gel, printre aceștia fiind adezivul gel pentru țevi din PVC Griffon, 125 ml. Produsul este conceput pentru a îmbina țevi și fitinguri cu ajustaj cu strângere sau pe cele cu ajustaj foarte larg, în cazul sistemelor de presiune și de scurgere.

Econstrukt  – varietate de adezivi, inclusiv adezivi parchet

La Econstrukt este disponibilă o ofertă diversificată de adezivi PVC, dar și de adezivi pentru parchet, adezivi pentru reparații, adezivi pentru construcții, adezivi pentru polistiren, adezivi pentru tapet, adezivi pentru lemn. Adezivii pentru pardoseli, de exemplu, sunt în cantități variate, de la 1 kg la 25 kg, fiind utili pentru: parchet, mochete, cauciuc, linoleum.

Așadar, pentru a lipi țevi, fitinguri, parchet și a face diverse amenajări, reparații sau renovări în locuință, nu ezita să alegi produsele cu un raport calitate-preț de la Econstrukt!

Adauga un comentariu