Magazin

Cum alegi cea mai buna saltea cu memorie pentru un somn odihnitor! Sfaturi utile!

Publicat: 14 nov. 2019

Somnul este extrem de important pentru ca oamenii sa beneficieze de un echilibru intre psihic si fizic. Alegand saltele de calitate, adultii, dar si copiii, se pot trezi dimineata plini de energie, pregatiti pentru o zi incarcata, in care lista de responsabilitati se rostogoleste precum un bulgare de zapada, adaugandu-se continuu din ce in ce mai multe sarcini.

Specialistii Expert-Saltele.ro inteleg cat de important este ca somnul din timpul noptii sa fie unul de calitate, motiv pentru care au analizat si centralizat toate elementele ce trebuie luate in considerare de catre cumparatori atunci cand cauta saltelele cu memorie potrivite pentru ei!

Cele mai importante criterii de selectie includ:

Gradul de fermitate al saltelei

Pentru inceput, utilizatorii trebuie sa aiba in vedere gradul de fermitate al saltelelor atunci cand cauta un model cu spuma de memorie. Ideal este ca gradul de fermitate sa fie ales in functie de greutatea, dar si inaltimea persoanelor care urmeaza sa doarma pe salteaua respectiva. In acelasi timp, recomandat este ca viitorii utilizatori ai produsului sa se gandeasca si la pozitia preferata de somn.

De exemplu, pentru persoanele corpolente, cei de la www.Expert-Saltele.ro recomanda piesele ranforsate, cu o fermitate ridicata, care nu se deformeaza in zona mediana. In aceleasi timp, pentru cei care dorm de obicei pe spate, saltelele medii sau complet rigide sunt ideale, pentru ca pozitia din timpul somnului sa fie una corecta, care sa nu provoace dureri la nivelul spatelui si al gatului. La pol opus, daca utilizatorii prefera sa doarma pe burta, atunci saltelele trebuie sa fie moi, pentru a le permite corpului sa stea confortabil intreaga noapte.

Tipologia saltelelor cu memorie

In prezent, in magazinele de specialitate exista o gama foarte variata si diversa de saltele. Pe langa spuma cu memorie, care este responsabila de revenirea saltelelor la forma initiala dupa ce utilizatorii se ridica din pat, saltelele incorporeaza si alte materiale folosite in timpul tehnologiei de fabricare.

De exemplu, exista saltele care imbina foarte bine spuma cu memorie cu arcuri, astfel incat corpul sa fie sustinut la un nivel suficient de ridicat in timpul odihnei. Aceste modele durabile, permitand aerului sa circule in interior. In ceea ce priveste saltele care au in componenta lor si spuma clasica, ele permit in timpul somnului o miscare naturala, mentinand totodata coloana intr-o pozitie corecta si sanatoasa.

In acelasi timp, important de precizat este si faptul ca exista saltele cu spuma cu memorie care au in componenta lor si o parte din latex (natural sau sintetic). Daca latexul natural are rol antialergic, lasand aerul sa circule foarte bine prin saltele, cel sintetic este ideal pentru obtinerea unui nivel mai mare de elasticitate si se pliaza foarte bine pe forma corpului.

Grosime

Specialistii le sugereaza tuturor celor aflati in cautarea unei saltele sa aleaga un model cu cel putin 18 centimetri grosime. De ce? Doar astfel corpul poate fi sustinut in mod corespunzator. Cu cat saltelele sunt mai inalte, cu atat sunt mai calitative din toate punctele de vedere. Consumatorii pot lua in calcul inclusiv grosimea spumei.

Dimensiuni

Bineinteles, dimensiunea saltelelor joaca si ea un rol extrem de important in ceea ce priveste calitatea somnului. De preferat este ca adultii sa aleaga modele cat mai mari, in care sa aiba suficient loc pentru a se intoarce si pentru a se intinde, in functie de inaltimea fiecaruia. Cei care cauta saltele duble, pentru doua persoane, trebuie sa ia in calcul si faptul ca au nevoie de spatiu suficient pentru a incapea impreuna in pat.

Design

Nu in ultimul rand, design-ul trebuie luat si el in considerare pentru ca joaca un rol important pentru aspectul camerei, dar si pentru modul in care se aseaza lenjeria de pat. Chiar daca la final, salteaua nu este vizibila, ea trebuie sa fie placuta la atingere, sa aiba un model pe gustul utilizatorilor si sa aiba o culoare interesanta.

Tinand cont de toate aspectele de mai sus, oricine poate cumpara o saltea cu spuma cu memorie de calitate, pe care sa o foloseasca o perioada indelungata. Cele mai multe dintre modele pot fi achizitionate impreuna cu o garantie si, de preferat, este ca documentul sa fie valabil cat mai mult timp. In cazul in care apar situatii neplacute, cumparatorii se pot intoarce la retailerii aferenti pentru rezolvarea problemelor.

 loading...

Adauga un comentariu