Magazin

Cum alegi cel mai potrivit set ieftin de verighete placate cu aur? 3 reguli de bază

Publicat: 17 nov. 2020

Atunci când vrei să cumperi un set ieftin de verighete placate cu aur, este important să știi câteva lucruri care te vor scuti de drumuri inutile la magazinele de bijuterii. Iată mai jos sfaturile noastre pentru alegerea celui mai potrivit set de verighete placate cu aur pentru ziua cea mare a nunții voastre:

  1. Locul din care achiziționezi verighetele placate cu aur

Prima regulă: nu cumpăra verighete placate de aur de la comercianți ambulanți! Vrei ca bijuteriile tale să fie într-adevăr placate cu aur, nu vrei ca acestea să se înnegrească în două zile!

De aceea, îți recomandăm să cumperi doar de la branduri cunoscute și cu tradiție, cum este, de exemplu, SaraTremo. Orice verighetă placată cu aur vei cumpăra, asigură-te că este însoțită de certificatul de calitate și conformitate care îți garantează că s-a folosit într-adevăr aur în procesul de galvanizare și placare a bijuteriei tale.

  1. Modelul setului de verighete placate cu aur

Ca și cele din aur masiv, modelele de verighete placate cu aur sunt diversificate: pot avea marginile rotunjite sau în unghi, pot avea gravură sau pot fi simple, pot fi mai late sau mai înguste, mai subțiri sau mai groase.

Depinde de gustul tău ce vei alege, însă cea de-a doua regulă de aur pe care ți-o propunem noi este: ai grijă ca verigheta ta să fie rezistentă! Nu vrei să se îndoaie atunci când apuci ceva cu mâna, de aceea, alege calitatea în locul unui preț suspect de mic!

O verighetă placată cu aur care este calitativă ar trebui să coste între 50 și 150 lei bucata, în funcție de greutate, lățime, gravură și model. Așadar, ferește-te de verighetele placate cu aur sub acest preț, s-ar putea să se îndoaie la prima purtare! Vorba românilor „20 de lei dai, 20 de lei face” se aplică perfect și în domeniul bijuteriilor placate cu aur!

  1. Dimensiunea setului de verighete

Pentru a alege corect dimensiunea inelului și a scuti drumurile pentru retur sau schimb, poți proceda în 3 moduri:

  • Poți măsura cu o riglă interiorul unui inel care ți se potrivește (doar interiorul, fără margini). Pe baza acestui diametru, poți alege foarte simplu dimensiunea potrivită.
  • Poți înfășura în jurul degetului o bucată de sfoară (să nu fie prea strâns, dar să treacă și peste încheieturile falangelor), apoi bucata aceasta de sfoară care s-a înfășurat perfect în jurul degetului o măsori pe o riglă. Pe baza acestei circumferințe, vânzătorul va ști ce dimensiune de inel ți se potrivește.
  • Poți merge la un bijutier pentru a-ți măsura degetul, procedură care ar trebui să fie complet gratuită la orice magazin.

Așadar, a treia regulă de bază în alegerea unui set de verighete este: nu cumpăra inelele „din ochi”, ci alege din prima dimensiunea corectă, pentru a te scuti de bătăi de cap inutile!

Indiferent ce modele de verighete placate cu aur alegi, cel mai important este să fii conștient de simbolistica lor. Verighetele reprezintă o promisiune de viață petrecută împreună în armonie, la bine și la greu. De aceea iubim verighetele!

 

 

 

 

 

Adauga un comentariu