Actualitate

Cum arata acum, dupa 3 ani, si ce s-a ales de copiii cu chip de inger de la Glina

Publicat: 07 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Papusile de la Glina. Acum trei ani, un preot din Glina a cerut ajutor pentru o familie cu patru copii, ramasi orfani de tata. Libertatea i-a vizitat in 2016, in casuta unde locuiau impreuna cu mama lor si le-a scris povestea. Patru copii de o frumusete iesita din comun, cu ochii albastri, traiau intr-o saracie lucie, in margine de sat, in vecinatatea rampei unde ajungeau gunoaiele Bucurestiului. Impresionati de caz, cititorii Libertatea au trimis donatii pentru familia Asavoaie, ramasa atunci fara niciun venit, fara sprijin, dupa pierderea tatalui. Din multele fotografii facute la casa lor, Libertatea a ales doua si le-a pus, mari, pe peretii din redactie, una chiar la intrare. Sunt chipurile frumoase ale Andreei si Adinei, fetele cu ochi albastri si par blond, care la 10 si 14 ani te privesc profund si parca vor sa le intelegi durerea din priviri.

Dupa 3 ani, i-am vizitat din nou pe copiii cu chip de inger. Au crescut cu nevoi si cu lacrimi pe obraz. S-au descurcat cum au putut, din salariul mic al mamei si au ramas sa isi poarte tatal doar in gand. Cand li se face dor, se uita la fotografii. Cand nici asta nu ii mai alina, plang de dor. Viata grea i-a fortat sa se maturizeze mai repede decat altii de seama lor. Au invatat sa traiasca din putin si sa se descurce cu greul. Copiilor le-a ramas speranta, iar mamei, dorinta de a-i vedea intr-un loc mai bun.

Mama, Cristina, si-a gasit de munca, e femeie de serviciu la doua scari de bloc, de unde primeste salariul minim pe economie, adica nu mai mult de 2.050 de lei, din care, dupa ce plateste taxe si impozite la stat, mai ajunge acasa cu 1.265 de lei, bani care trebuie sa ii ajunga pentru o luna. Are insa un program care-i permite sa nu lase copiii prea mult singuri.

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Adauga un comentariu