Info Turism

Cum arata litoralul romanesc pe vremea lui Ceausescu – FOTO

Publicat: 20 mart. 2020
Cum arata litoralul romanesc
Cum arata litoralul romanesc

Cum arata litoralul romanesc. Staţiunile de la Marea Neagră au fost înfiinţate de regimul comunist cu scopul de a oferi un turism organizat oamenilor muncii. Cu timpul acestea au devenit şi un paradis cu preţuri mici pentru turiştii străini care ne vizitau ţară.

Năvodari, Mamaia, Eforie Nord şi Sud, Costineşti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn şi Mangalia constituiau de la nord la sud „salba de staţiuni“ cu care România atrăgea turiştii.

Cum arata litoralul romanesc. Concediul pe litoral, un drept

Pentru românii din comunism, concediul la mare era nu un lux, ci un drept. Obligatoriu, anual, asigurat prin sindicat.

Turism balnear sau de plăcere se făcea în hoteluri noi, bine întreţinute, cu baze de tratament performante.

La Techirghiol veneau cei care urmau tratamentul cu Gerovital şi cu nămol.

Litoralul arata diferit

De la Mangalia şi până la Mamaia, litoralul românesc arată diferit faţă de ce ştim noi acum. Nu erau atât de multe umbreluţe de soare, iar plajele erau mai late. În anii de după Revoluţie, litoralul românesc a intrat în haosul tranziţiei.

Cea mai întinsă staţiune de pe litoralul românesc, şi care are şi cele mai multe locuri de cazare este Mamaia. Chiar dacă primele cabine de lemn au apărut în anul 1906, staţiunea propriu zisa a început să se dezvolte după Primul Război Mondial. Primul hotel în adevăratul sens al cuvântului este Rex, construit în 1936. În perioada comunistă, în staţiune apar hotelurile de tip bloc şi odată cu ele, din ce în ce mai mulţi turişti din ţările comuniste, şi nu numai.

Comentarii
Adauga un comentariu