Destinatii turistice

Cum arata uimitorul oras-oaza din mijlocul pustiului – FOTO

Publicat: 13 apr. 2020
Cum arata uimitorul oras
Cum arata uimitorul oras

Cum arata uimitorul oras. Aceasta oază magnifică, o minune a naturii, este situată în mijlocul dunelor de nisip din deşertul Atacama din Peru (America Latină). Aceasta este de altfel şi singura oază din America de Sud.Odată ajuns în acest loc involuntar încetezi să-ţi mai crezi ochilor şi eşti tentat să crezi că totul în lumea asta este un miraj. De fapt însă, nu ai de ce să te îndoieşti de realitatea acestui oras-minune, cu multă verdeaţă în jur, cu palmieri şi lacuri vindecătoare.

Bibliotecă în mijlocul deşertului

Orăşelul se numeşte Huacachina şi aici locuiesc aproximativ 100 de oameni. Locaţia se afla cam la 5 ore de condus de Limă. În pofida faptului că nu este un loc prea populat, aici pe lângă magazine şi hoteluri, poţi găsi şi o bibliotecă.

Locul de vis, înconjurat din toate părţile de nisipuri aurii, mai este numit şi ”Oaza Americii”. De regulă, aici vin să se odihnească locuitorii oraşului Ika. Huacachina are o întindere mică, poţi ajunge în aproape orice punct în maxim 15 minute de mers pe jos. Deci nu ai nevoie de vreun mijloc de transport, deşi există ceva variante pentru cei comozi.

Cum arata uimitorul oras. Legenda locului

Ca şi toate lucrurile uimitoare, acest loc are legenda să. Aceasta spune că răul a fost cândva un bazin obişnuit. Într-o zi aici a venit să se scalde o prinţesă. Trecând pe alături, un vânător a surprins-o pe faţă. Ea a fugit, iar în urma ei, bazinul s-a transformat într-un râu. În ultimul timp, din nefericire, întreprinzătorii particulari au început să sape fântâni în jurul oazei. Acest lucru dăunează mediului înconjurător şi a dus la scăderea nivelului apei din râu.

Adauga un comentariu