Sport

Cum arată urnele tragerii la sorți a grupelor EURO 2020! București e gazda festivității

Publicat: 20 nov. 2019

Cotidianul „L’Equipe” a prezentat componența urnelor tragerii la sorți a grupelor pentru EURO 2020, înaintea ultimelor meciuri ale preliminariilor, partide ce se vor desfășura marți, 19 noiembrie. București va găzdui festivitatea tragerii la sorți a grupelor la data de 30 noiembrie.

Urnele grupelor EURO 2020

Urna I: Italia, Anglia, Belgia, Spania, Ucraina, Franța/Germania sau Olanda;
Urna a II-a: Franța/Germania sau Olanda, Elveția, Croația, Polonia, Rusia, Portugalia/Olanda sau Germania;
Urna a III-a: Portugalia/Olanda sau Germania, Turcia, Danemarca, Austria, Suedia, Cehia/Ungaria sau țara Galilor sau Slovacia;
Urna a IV-a: Cehia/Ungaria sau țara Galilor sau Slovacia, Finlanda, Câștigătoare play-off Divizia A, Câștigătoare play-off Divizia B, Câștigătoare play-off Divizia C, Câștigătoare play-off Divizia D.

În grupa Grupa C, Germania și Olanda sunt calificate, dar nu e stabilit exact clasamentul, ierarhia urmând a deveni cunoscută după jocurile de marți. Iată situația actuală: Olanda (locul 2, 16 puncte) joacă împotriva Estoniei, iar Germania (locul 1,18 puncte) se duelează cu Irlanda de Nord. Nemții vor fi cap de serie și vor ajunge în Urna I dacă se vor impune în fața Irlandei de Nord, situație în care Franța și Olanda merg în Urna a II-a, cu mențiunea că și batavii trebuie să învingă în ultimul meci.
Franța va deveni cap de serie în cazul în care Germania remizează sau pierde cu Irlanda de Nord, iar Olanda nu triumfă la mai mult de două goluri în fața Estoniei. Olanda e nevoită să câștige la scor meciul cu Estonia, dar și grupa pentru a fi cap de serie. E posibil ca Germania să ajungă în Urna I, Franța și Olanda în Urna a II-a, iar Portugalia în Urna a III-a.

Croația este calificată de pe primul loc

Situația Grupei E se prezintă: Croația este calificată, de pe primul loc, iar a doua echipă ce va merge direct la EURO 2020 se va decide după partidele de marți, 19 noiembrie. Meciurile sunt Țara Galilor (locul 3, 11 puncte) – Ungaria (locul 2, 12 puncte) și Slovacia (locul 4, 10 puncte) – Azerbaidjan. O remiză în primul duel și o victorie a slovacilor i-ar duce pe ultimii la turneul final. În caz contrar, oricine câștigă prima partidă primește biletul pentru EURO.
Apoi, mai rămân disponibile patru locuri, iar ocupantele vor fi decise după play-off-urile din Liga Națiunilor, acolo unde va juca, în martie, și România, care pentru finală se va lupta întâi cu Islanda sau Scoția.

Cele 19 echipe calificate la EURO 2020

Cu o zi rămasă înainte de încheierea preliminariilor, 19 echipe au obținut calificarea la Campionatul European din 2020: Austria, Belgia, Croația, Cehia, Danemarca, Anglia, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, Rusia, Spania, Suedia, Elveția, Turcia și Ucrainaloading...

Adauga un comentariu