Actualitate

Cum cureţi bornele bateriei. Așa eviți multe probleme

Publicat: 02 dec. 2019

Cum cureţi bornele bateriei. Principala problemă în anotimpul rece este funcționarea problematică pentru acumulatorul mașinii.

Dacă ai probleme cu pornirea motorului şi ai înlocuit recent bateria de la maşină, cel mai sigur este că pe bornele bateriei exista depuneri corozive.

Verifică în primul rând bateria ca să vezi dacă mufele sunt oxidate sau bine prinse. Cablurile trebuie să fie fixe, iar bornele la fel. Dacă pe borne exista depuneri de oxid, curăţă-le cu smilgher, apoi prinde bine cablurile pe borne. Oricum, dacă motorul nu porneşte din cauza depunerilor corozive, nu dispera.

Cum cureţi bornele bateriei

Din fericire, corectarea acestei probleme este destul de simplă, iar soluţia este una la care sigur nu te-ai fi gândit.

Coca-Cola rezolvă problema. Cum cureţi bornele bateriei

1. Ai nevoie de o sticlă mică de Coca-Cola sau Pepsi şi una de apă.

Pentru depunerile corozive majore, poţi folosi şi o periuţă de dinţi sau o perie de sârmă ca să cureţi petele persistente.

2. Toarnă cantităţi mici de suc pe bornele bateriei şi urmăreşte cum dioxidul de carbon lucrează. Ai grijă ca lichidul să nu pătrundă în carcasa bateriei.

Acumulatorii auto conţin acid sulfuric. De-a lungul timpului, scurgerile de acid sulfuric se revarsa în exterior. Apoi, după ce se evaporă, lasă depuneri corozive pe bornele bateriei.

Cum cureţi bornele bateriei. Aceste depozite interferează cu conexiunile electrice între baterie şi motor. Din acest motiv, chiar şi o baterie relativ nouă poate avea probleme cu pornirea motorului.

3. Clăteşte cu apă conexiunile de la baterie, evitând pătrunderea lichidului în interiorul ei.

4. Repeta acest proces până când apa nu mai are ce reziduuri să dizolve şi toate depunerile corozive au fost îndepărtate. În acest moment, bornele bateriei ar trebui să funcţioneze în mod corespunzător. Astfel, maşina ta ar trebui să nu mai aibă nicio problemă la pornire.

La final poţi folosi o perie pentru a spăla şi curăța bine bornele ca să fii sigur că nu mai exista reziduuri. Acest lucru va încetini acumularea de acid sulfuric pe bornele bateriei de la maşină.

Pont! Cum prelungești durata de viață a bateriei

Dacă ai mai mult timp la dispoziţie, curata şi carcasa exterioară a bateriei pentru ca aceasta să aibă o viaţă cât mai lungă. Verificată şi curăţată din timp, bateria va rămâne curata, iar murdăria nu se va mai acumula. Astfel, vei stopa scurgerea curentului care descarca încet bateria.

Atenţie!

Bateriile auto conţin un gaz periculos de plumb-acid care poate exploda dacă exista scântei în preajma bateriei atunci când aceasta se încarca sau descarca. Acestea conţin, de asemenea, acid sulfuric, care poate arde ochii și pielea. Nu încerca să lucrezi la motor în timp ce maşina este pornită dacă vrei să eviţi un accident.loading...

Adauga un comentariu