Actualitate

Cum eviţi aglomeraţia din trafic. Așa ai mai multe șanse

Publicat: 28 nov. 2019

Cum eviţi aglomeraţia din trafic. Dacă ai condus vreodată la ore de vârf, atunci ştii cât este de frustrant să fii blocat în trafic. E greu şi pentru maşină, şi pentru nervii tăi. Ca să nu menţionăm că vei întârzia aproape sigur la orice întâlnire sau activitate pe care o aveai plănuită.

Cum eviţi aglomeraţia din trafic

Traficul poate fi cauzat de mai mulţi factori. Amintim aici vremea rea, accidente, lucrări la drum, stupiditate şi încă un milion de alte lucruri. Deşi uneori e imposibil de evitat, vă prezentăm în continuare câţiva paşi de urmat pentru a nu fi blocat în trafic.

Aglomeraţia din trafic poate reprezenta o sursă cotidiană de stres, mai ales dacă locuieşti într-un oraş. Drumuri proaste şi neîncăpătoare, şoferi nepoliticoşi şi chiar agresivi. Acestea sunt dificultăţile zilnice de care te loveşti pe principalele străzi ale unei urbe. Astăzi, te învăţăm ce măsuri poţi lua pentru a rezista provocărilor din trafic şi pentru a-ţi mări doza de confort.

Transportul public, mersul pe bicicleta sau pe jos şi folosirea unor tehnici utile de condus sunt câteva alternative care te pot ţine departe de aglomeraţia din trafic.

Călătoreşte cu mijloacele de transport publice

Cea mai bună metodă de a evita traficul aglomerat este să foloseşti mijloacele de transport în comun. Rezistă tentaţiei de a folosi maşina personală! Autobuzul, metroul, tramvaiul şi troleul sun alternative pentru orice deplasare. Economiseşti timp, bani şi energie. De asemenea, noxele vor fi mai puţine, iar natura îţi va mulţumi.

Deplasează-te fără vehicul cu motor

Transportul activ consta în mersul pe jos, joggingul, mersul pe role sau pe bicicletă. Deplasându-te astfel, vei ajunge la destinaţie, fără să suporţi nebunia din trafic. În plus, îţi vei menţine şi îmbunătăţi condiţia fizică.

Cum eviţi aglomeraţia din trafic. Fii eficient

Poţi combina transportul activ cu cel în comun. Poţi urca bicicleta în autobuz sau în metrou, în anumite interval orare, dacă distanta de parcurs e prea mare. Apoi, de la staţia de coborâre până la destinaţie, vei folosi, din nou, bicicleta (rolele, placa).

Atent şi corect în trafic

Nu dăm lecţii auto! Doar îţi reamintim că trebuie să fii vigilent în trafic. Evita orice pericol şi condu responsabil. Circula regulamentar! Dacă şoferii ar face asta mai des, traficul ar fi, cu siguranţă, mai fluent.

Nu răspunde cu agresivitate provocărilor

Cum eviţi aglomeraţia din trafic. Într-un trafic aglomerat, nivelul de stres al conducătorilor auto creşte alarmant. Din această cauză, unii cedează psihic şi au un comportament violent. Dacă un coleg de suferinţa deschide geamul maşinii şi te înjură, încearcă să nu-i răspunzi. Traficul se va aglomera şi mai tare. Toţi şoferii vor avea de suferit, în acele momente.loading...

Adauga un comentariu