Pentru multe familii, in momentul in care zici Paste, spui si friptura de miel, traditia acestui preparat pastrandu-se pana in zilele noastre. Poate ca cei mici au strambat din nas pana acum in fata acestui preparat, insa ne-am gandit sa-ti prezentam doua retete de bait pentru carnea de miel, care au un aport semnificativ in gustul si aromele finale ale retetei.
Iata ce ingrediente si procedee trebuie sa folosesti pentru acestea!
Mod de preparare:
Intr-un bol, se combina toate ingredientele si se amesteca bine, pana cand obtii o compozitie omogena. Se utilizeaza aceasta marinata pe toate bucatile de miel. Bucatile mici de miel se marineaza pentru 4-5 ore. Bucatile mai mari, precum piciorul de miel, ar trebui sa fie marinate pentru cel putin 8 ore sau peste noapte.
Ingrediente pentru marinata mentolata:
Mod de preparare:
Pentru a face marinata, se amesteca zaharul, sucul de lamaie si coaja rasa de lamaie, intr-un bol. Se adauga si otetul balsamic si se condimenteaza cu sare si piper negru proaspat macinat. Se amesteca bine, pentru a se dizolva zaharul, apoi se adauga si usturoiul si menta, amestecandu-se din nou. Se lasa carnea la marinat in acest sos timp de o ora sau peste noapte la frigider.
preluat de pe totuldespremame