National

Cum îţi dai seama că ficatul suferă. Boală care nu doare, dar se simte

Publicat: 09 dec. 2019

Un ficat bolnav te poate face să suferi cu întreg corpul, deoarece este esenţial în bună funcţionare a organismului uman.

1. Abdomen umflat: ciroza, una din afecţiunile grave ale ficatului, cauzează retenţia de lichide în abdomen (afecţiune cunoscută sub denumirea de ascita). Pacientul poate avea aspectul unei femei gravide.

2. Icter: Pielea palidă, decolorată şi ochii îngălbeniţi sunt simptomele cele mai evidente ale unui ficat bolnav. Acest fenomen de îngălbenire este un rezultat al excesului de bilirubina care nu poate fi eliminată. Alte semne asociate nivelului cresut al bilirubinei sunt : urină de culoare închisă, scaun deschis la culoare şi mâncărimi insuportabile.

3. Starea de greaţă: apare datorită capacităţii reduse a organismului de a procesa şi elimina toxinele sau datorită schimbărilor de metabolism. Totuşi, atunci când avem greţuri sau vomitam fără a avea o cauză cunoscută sau o problemă digestivă depistata, acest simptom poate indică o afecţiune serioasă la nivelul ficatului.

4. Pierderea apetitului: un ficat bolnav va declanşa semne de alarmă tot mai serioase. Pierderea apetitului şi scăderea rapidă în greutate sunt două simptome ce indică deja o afecţiune serioasă a ficatului.loading...

Adauga un comentariu