Magazin

Cum îți dai seama că injectoarele mașinii s-au defectat?

Publicat: 28 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum îți dai seama că injectoarele mașinii s-au defectat

Injectoarele sunt o parte esențială din motorul mașinii, ce furnizează combustibil la momentul potrivit pentru a asigura o combustie eficientă. Acestea funcționează pe orice tip de combustibil, iar automobilele au fost echipate cu motor pe injecție în schimbul carburatorului. Aflate într-o permanentă mișcare, injectoarele sunt predispuse riscului de a se strica.

Șoferii care observă că mașina lor nu mai oferă aceleași performanțe, ar trebui să meargă într-un service pentru a depista problema. Există câteva semne care pot indica faptul că injectoarele nu mai funcționează corespunzător. Cele mai comune sunt detaliate în rândurile următoare.

1. Aprinderea martorului din bord

Mașinile moderne afișează de îndată un semnal luminos în bord atunci când apare o defecțiune. Martorul „check engine” poate avea mai multe cauze, motiv pentru care e nevoie de investigații amănunțite la service pentru a determina cu exactitate problema.

2. Emisii urât mirositoare

Deteriorarea injectoarelor este insoțită de mirosul puternic de combustibil, apărut în urma scurgerilor. Mirosul persistent poate fi un semn clar că injectorul s-a stricat și șoferul trebuie să solicite servicii de reparații pompe injecție. Cauzele mirosului trebuie detectate rapid, deoarece pot pune în pericol sănătatea celor care îl inhalează.

3. Creșterea consumului de carburant

Un injector defect va permite accesul unei cantități mai mari de combustibil în motor, acesta pierzându-și capacitatea de a crea pulbere fină. Dacă șoferul sesizează o creștere a consumului, ar trebui să facă rapid investigații.

4. Putere scăzută a motorului

Atunci când motorul dă rateuri sau nivelurile de putere sunt inconsecvente, injectorul poate fi murdar sau înfundat. Puterea redusă sau pornirea grea a mașinii pot fi semne evidente ale defectării unui injector.

Acestea sunt doar câteva dintre simptomele unui injector stricat. În această listă, se mai pot regăsi și emisiile de fum alb sau negru, zgomote metalice, test de emisii eșuat. Fie că e vorba de un șofer începător sau nu, acesta trebuie să asculte motorul la ralanti pentru a putea depista problemele ce pot indica defectarea injectorului.

Pentru a asigura o durată de viață lungă injectoarelor, șoferii trebuie să folosească combustibil de calitate. O calitate slabă a carburantului este una dintre cauzele principale ale defectării unui injector. Alți factori care duc la stricarea injectoarelor sunt prezența impurităților în sistemul de alimentare sau supraîncălzirea sistemului de injecție. De asemenea, șoferii nu ar trebui să încerce singuri să rezolve problemele care apar la mașinile lor, mai ales atunci când o intervenție neprofesionistă ar putea agrava situația.

Întreținerea injectoarelor este indicată nu numai pentru sănătatea mașinii, dar și pentru a evita costurile destul de mari, necesare în momentul achiziționării unui nou injector. Din fericire, șoferii pot să apeleze la experți care să le repare sau recondiționeze injectoarele, scutind astfel sume mari de bani. Tocmai de aceea, șoferii nu trebuie să amâne vizita la service atunci când detectează unul dintre simptomele menționate anterior. Această neatenție va genera costuri mult mai mari decât dacă problema s-ar fi rezolvat în stadiul inițial în care a fost sesizată. Un injector defect poate genera complicații la motor, cum ar fi topirea pistonului care nu poate fi remediată.

Adauga un comentariu