Magazin

Cum iti poti gasi cei mai buni angajati in domeniu IT?

Publicat: 26 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum iti poti gasi cei mai buni angajati in domeniu IT

Cei care vor sa angajeze in domeniu IT trebuie sa ia in calcul mai multe aspecte importante astfel incat sa reuseasca sa gaseasca cei mai buni angajati. AMS Accelerate IT este una dintre cele mai mari companii de recrutare IT din Romania si CEE care vine in ajutorul firmelor din domeniu, astfel incat sa mijloceasca eficient legaturile intre firma si angajatii de care aceasta are nevoie.

Pe ce se bazeaza colaborarea cu AMS Accelerate IT?

Comunicarea stransa este foarte importanta in domeniul recrutarii, atunci cand se doreste ca acest proces sa fie eficient. Managerul de angajare cu care firma poate fi in contact este cel care coordoneaza procesul de recrutare si angajare. Este ideal ca AMS Accelerate IT sa aiba si implicare din partea companiei partenere in momentul in care se desfasoara procesul de recrutare, astfel incat candidatii potriviti sa fie prezenti in numar cat mai mare si jobul sa fie cat mai repede ocupat.

Fiecare client nou va fi in legatura cu un astfel de manager care va pastra foarte strans coneziunea cu managerii de angajare din compania client. Acest manager de cont este cel care ofera companiei rapoarte periodice in ceea ce priveste starea recrutarii si informatii importante legate de piata muncii.

Cati candidati primeste compania care apeleaza la AMS Accelerate IT?

In general, cele mai multe proiecte sunt inchise cu intre 1 si 5 candidati prezentati de catre AMS Accelerate IT companiei. Principiul este acela de a tine candidatii la curent, atat timp cat postul ramane gol. In recrutarea in domeniu IT perseverenta joaca un rol foarte important si de aceea este bine ca procesul de recrutare sa fie facut corect.

In ceea ce priveste durata procesului de recrutare, trebuie mentionat faptul ca timpul de angajare si cel de compltare reprezinta indicatori cheie in procesul recrutarii. Tinand cont de disponibilitatea candidatilor, dar si de numarul de pasi cuprinsi in procesul de recrutare, din momentul in care acesta incepe si pana cand candidatul ajunge sa lucreze efectiv, pot trece intre 4 saptamani si 4 luni.

In cazul in care firma vrea sa angajeze peste o luna, colaborarea trebuie sa inceapa cu mult inainte. Cei mai multi candidati potentiali sunt angrenati in diverse activitati si lucreaza deja, ceea ce inseamna ca va trebui sa se tina cont si de preavizul in care acestia trebuie sa stea. De asemenea, uneori candidatii pot sa fie disponibili imediat, dar aceasta este o situatie speciala si nu se poate conta pe disponibilitatea imediata a angajatului. De aceea se recomanda sa se ia in calcul si anumite perioade de asteptare si sa se inceapa recrutarea din timp.

Tinand cont de toate informatiile de mai sus, cu ajutorul specialistilor este mult mai usor ca procesul de recrutare sa dea rezultatele asteptate. Atunci cand sunt descoperiti cei mai buni angajati, compania va avea de castigat atat pe termen scurt cat si pe termen mediu sau lung, iar investitia in colaborarea cu specialistii din domeniul recrutarii este perfect justificata si va fi amortizata in cel mai scurt timp posibil.

 

Adauga un comentariu