Magazin

Cum ne menținem locuința răcită pe timp de vară?

Publicat: 28 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum ne menținem locuința răcită pe timp de vară

Canicula din luna iunie  se simte ca o baie fierbinte la tropice. Căldura ei gălăgioasă și apăsătoare îți afectează energia și poți obține o transpirație sănătoasă ieșind pur și simplu afară pentru a verifica poșta. Poate că cea mai proastă parte a căldurii sunt  facturile electrice exorbitante care rezultă din funcționarea aparatului de aer condiționat la maxim. Potrivit Universității din Florida, mai mult de 40% din factura dvs. de energie se îndreaptă spre răcirea și încălzirea casei. Mai ales răcire. Și pentru fiecare grad pe care îl setați aparatului de aer condiționat, veți plăti cu aproximativ 8% mai mult în costurile de răcire.

Dar nu vă temeți , deoarece firma noastra de incarcare freon aer conditionat este aici și avem câteva sfaturi sigure care vă vor ajuta să reduceți considerabil factura la energie, crescând în același timp nivelul de confort. Cel mai bun din toate? Multe dintre aceste strategii nu vă vor costa nici un ban, iar cele care nu sunt complet gratuite necesită doar o investiție mică.

  1. Păstrați aparatul de aer condiționat revizuit la cel mult 12 luni. Aceasta este regula cardinală a mențineri facturilor scăzute de energie în timpul sezonului de răcire. Un aparat de aer condiționat prost întreținut va costa cu aproximativ 25% mai mult să funcționeze decât unul care este întreținut corespunzător. Întreținerea începe cu o reglare preventivă la începutul sezonului de răcire, deși dacă l-ați omis anul acesta, nu este prea târziu pentru a profita de avantajele unei reglări, care includ o durată de viață mai lungă a sistemului, facturi mai mici de energie, o nivel mai ridicat de confort și mai puține defecțiuni. Între reglaje, schimbați regulat filtrul de aer înfundat – verificați-l o dată la 8 luni și înlocuiți-l când este murdar. Restul de servicii le facem noi.Păstrați aripioarele metalice ale unității libere de resturi și îndepărtați toate plantele care cresc în limita a 30 cm de unitate.
  2. Sigilați și izolați canalele. Conductele tipice ale casei permit scurgerea a aproximativ 30% din aerul din interior înainte de a ajunge sa raceasca camerele. Etanșați conductele de scurgere cu mastic sau bandă metalică (nu folosiți niciodată bandă adezivă, care se deteriorează rapid!) Și izolați-le pentru a menține aerul din interior rece. Izolația va preveni, de asemenea, condensul si posibilitatea de a provoca daune sau creșterea mucegaiului în jurul conductelor în spații necondiționate.
  3. Nu utilizați aparate generatoare de căldură în cea mai fierbinte parte a zilei. Utilizarea mașinii de spălat vase, a uscătorului de haine și a cuptorului vă va încălzi casa și vă va face ca aerul condiționat să funcționeze și mai greu pentru a menține temperatura rece in interior.
  4. Folosește acele ventilatoare! Dacă nu aveți ventilatoare de tavan, investiți în câteva ventilatoare oscilante ieftine și folosiți-le pentru dirija aerul si a vă ajuta să mentineti rece peste tot.
  5. Combateți câștigul de căldură solar. Energia radiantă de la soare care vă lovește casa vă încălzește camerele exponențial vara. Potrivit Departamentului Energetic al SUA, numai copertinele de ferestre pot reduce excesul de căldură solară cu 65% la ferestrele sudice și 77% la ferestrele vestice. Alternativ, puteți păstra umbrele ferestrelor închise în timpul zilei și le puteți deschide noaptea. Alte modalități de combatere a câștigului de căldură solară includ izolarea adecvată a podului, plantarea tufișurilor, copacilor și arbuștilor aproape de casă și alegerea unei culori deschise pentru exteriorul casei.

Pentru sfaturi mai strălucitoare despre menținerea răcori locuinței în timp ce economisiți bani la facturile de energieelectrica  sau pentru a programa o revizie la aparul de aer conditionat sau pentru o incarcare freon aer conditionat vă rugăm să nu ezitați să ne contactați pentru zona Bucuresti si Ilfov.

Adauga un comentariu