National

Cum pacalesc romanii repartitoarele montate la calorifere

Publicat: 02 ian. 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum pacalesc romanii repartitoarele montate la calorifere
1
Gerul da peste cap consumul de caldura, insa romanii sunt extrem de inventivi, iar forumurile s-au umplut de fel si fel de solutii ingenioase, totul pentru a fenta repartitoarele montate pe calorifere.
Printre cele mai cunoscute metode se numara cea a raportului de consum, cel care este gresit oferit administratorului de imobilul. Mai exact, cand mergi cu citirea repartitorului la administrator, declari mai putin, urmand ca in lunile urmatoarea sa iti aranjezi consumul, astfel incat sa ajungi la cifrele reale. Problemele intervin atunci cand vine administratorul intr-un control de rutina, inspectie menita pentru a preveni aceasta metoda.
O alta metoda de „pacalit” repartitoarele este cea a pungii de gheata sau a carpei umede. Mai exact, punga de gheata se pune pe repartitor, iar diferenta de temperatura va determina senzorul sa inregistreze un consum mult mai mic. O alta metoda consta in montarea unui alt calorifer in locul celui cu repartitor, iar cand se apropie data de citire a aparatului, caloriferul vechi este montat la loc.
Cei mai multi bucuresteni demonteaza repartitorul si il pun la rece, afara, sau chiar in frigider. Cat aparatul nu se afla langa o sursa de caldura, nu inregistreaza, iar cand vine cel insarcinat cu citirea, cei in cauza monteaza aparatul, cu cateva ore inainte, inapoi pe calorifer. Aceasta metoda este valabila doar la modelele care nu au un sigiliu montat pe ele.
Precum in cazul pungii cu gheata sau a carpei umede, in loc de acestea se folosesc doua fitile de lampa, practic o sfoara extrem de groasa. Acestea se trag prin spatele repartitorului, iar capetele sforilor le puneti intr-un vas cu apa. Astfel, diferenta mare de temperatura va scadea factura cu 50 %, arata romaniatv.net.
Adauga un comentariu