National

Cum petrec românii din Diaspora de Ziua Națională a României

Publicat: 01 dec. 2019

Comunităţile româneşti de peste hotare s-au reunit pentru a petrece de Ziua Naţională a României cu multă bucurie şi voie bună. Şi comunităţile de români de peste hotare sunt astăzi în sărbătoare. În Italia, unde trăieşte cea mai mare comunitate, peste un 1.200.000 de oameni, asociaţiile de români au pregătit zeci de evenimente în oraşele din peninsulă. Elena Postelnicu de la Radio România Actualităţi vorbeşte despre atmosfera de la Torino. Aceasta spune că aproximativ 500 de români s-au strâns într-o horă în Piaţa Castello din centrul oraşului Torino, pentru a sărbători Ziua Naţională a României. După acest flash mob, va avea loc un concert de muzică populară. Aceasta este a doua iniţiativă de acest fel organizată de Iurie Răileanu, de la Asociaţia „Primul pas” din Torino, din cadrul Grupului de dansuri populare „Vatra”.

Mulţi artişti şi istorici marchează Ziua Naţională a României la reprezentanţele Institutului Cultural Român din lume. În centrul istoric al Romei aseară a avut loc un concert organizat de Episcopia Ortodoxă Romană a Italiei. Corespondenţă din Roma: Peste 700 de români şi italieni au asistat aseară la concertul tradiţional de colinde. Acesta a fot organizat şi cu prilejul Zilei Naţionale a României în Biserica Santa Cecilia din centrul istoric al Romei. Părintele George Militaru, consilierul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei:

„Nu doar Episcopia Ortodoxă, ci şi Colegiul Pio Romeno, greco-catolic, şi fraţii catolici au prezentat colinde tradiţionale româneşti. În acelaşi timp au dus şi prinos de mulţumire eroilor neamului nostru românesc. Cei care s-au jertfit pentru integritatea, demnitatea şi credinţa noastră strămoşească”.loading...

Adauga un comentariu