Actualitate

Cum poti deosebi infarctul silentios de o simpla raceala. Iata semnele care pot face diferenta

Publicat: 27 apr. 2020
Cum poţi deosebi infarctul silenţios
Cum poţi deosebi infarctul silenţios

Cum poţi deosebi infarctul silenţios. Atacul de cord poate fi foarte uşor confundat cu o simplă răceală, însă acest lucru nu îl face mai puţin grav. Simptomele clasice – durere în piept, transpiraţie rece şi slăbiciune – sunt binecunoscute. Însă există mai multe semne subtile care pot fi greşit interpretate, amânându-se astfel un consult de specialitate.

Un atac de cord poate avea loc chiar şi în lipsa durerilor în piept. Insuficiența cardiacă şi bolile cardiace în general nu prezintă aceleaşi semne la toată lumea, în special la femei.

Inima este un muşchi care se contractează pentru a pompa sânge în tot corpul. Un atac de cord apare atunci când la muşchiul inimii nu ajunge suficient sânge.

Cum poţi deosebi infarctul silenţios

Infarctele au loc brusc, dar de obicei rezida din boli cardiace vechi. Placa formată în timp pe pereţii vaselor de sânge se poate desprinde, îngreunând trecerea sângelui spre muşchiul inimii. Iar aceasta duce la un atac ce cord.

Factori de risc:
– vârsta;
– ereditatea;
– tensiunea arterială crescută;
– colesterolul mărit;
– obezitatea;
– dieta nesănătoasă;
– consumul excesiv de alcool;
– stresul;
– lipsa activităţii fizice.

Simptome

Cum poţi deosebi infarctul silenţios. Un atac de cord se poate produce fără să ofere prea multe semne vizibile. Mai mult, simptomele pot fi confundate cu cele ale unei răceli, de exemplu. Cu toate acestea, fiecare pacient trebuie să îşi asculte corpul şi să descopere care sunt potenţialele semnale care anunţa un infarct.

Iată așadar care sunt principalele semne care anunță un atac de cord:
– Durere toracică, presiune şi disconfort;
– Transpiraţie puternică;
– Oboseală;
– Ameţeala;
– Palpitaţii.

Comentarii
  • nu mai scrietii prostiile astea ca 50% din cei care vor citi or sa dezvolte infarcturi silentioase !!! acele simptome sunt comune cu inca 5-7boli sau doar reactii de moment in diferite ocazii !! infarctul silentios cu greu il pot depista medici cardiologi pe ekg …la cati pseudo cardiologi si habarnisti sunt acum in sistemul sanitar cu nume de medic !!!

Adauga un comentariu