IT&C

Cum poți să schimbi parola wifi de pe telefon

Publicat: 12 apr. 2021
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Cum poți să schimbi parola wifi de pe telefon
Este foarte usor sa schimbi parrola wifi de pe telefon

Dacă s-a întâmplat să uiți parola de la wifi și telefonul nu se poate conecta la rețea atunci cea mai ușoară metodă este să resetați routerul și să schimbați de la wifi. Procedura de schimbare a parolei de la routerul din acasă prin intermediul telefonului nu diferă chiar așa de pe mult dacă ai folosi un computer sau laptop.

În aceste articol vă vom spune cum să schimbați parola Wi-Fi de pe telefon. Modelul telefonul nu contează poate fi el Samsung, Huawei sau Apple. Atât timp cât este un smartphone aceste metode vor funcționa.

Cum se schimbă parola Wi-Fi de pe telefon

Dacă ați uitat parola de la wifi atunci ați putea să o recuperați de pe un calculator din „Centrul de rețea și partajare” sau să reveniți la setările din fabrică. Deoarece avem de-a face cu schimbarea parolei prin intermediul un telefon inteligent, parola de pe calculator s-ar putea să nu fie o soluție. Prin urmare, mai întăi trebuie să resetați routerul la setările din fabrica. Cele mai multe din acestea au un buton „Reset”. Tine-l apăsat cu un obiect subțire (ac, agrafa, pix) timp de 10-15 secunde până toate becurile se sting. Când beculețele încep să clipească, acesta a fost resetat și va pornii cu setările din fabrica.
În acest caz, routerul vă emite o noua rețea wifi care nu are parola. Puteți să vă conectați la el în mod obișnuit. După ce v-ați conectat la rețea ar trebuii să schimbați parola de la rețea și o setați o metoda de incripție mai mare a rețelei wifi. Cel mai ideal ar fi să puneți WPA2. O condiție prealabilă este ca telefonul sa fie conectat la rețea.

  • Deschideți browserul de internet de pe telefon și scrieți adresa IP a routerului. Dacă nu știi asta, uitați-vă la eticheta din partea de jos a carcasei routerului. Conține informații standard: userul, parolă și adresa dispozitivului.
  • Aceasta va deschide pagina de autorizare. Introdu userul și parola în căsuțele corespunzătoare. Dacă resetați routerul setările anterioare sau ați utilizat informațiile standard, introduceți datele de conectare și cheia implicite, scrise de obicei pe carcasa. Dacă informațiile s-au schimbat și nu ați resetat routerul anterior, scrieți noile date de autentificare.
  • Pagina de configurare s-a deschis.

Cum se schimbă parola Wi-Fi de pe telefon pe un router D-Link

Primul lucru este să vă asigurați că sunteți logat pe pagina routerul. Dacă ați reușit acest lucru atunci trebuie să navigați în Setări wireless apoi Configurarea manuală a rețelei wireless. Mergeți la panoul de Setări și securitate și introduceți noua parola pentru rețeaua Wifi. Dacă din diverse motive nu merge să setezi o parolă noua, atunci ar trebuii să resetați routerul la setările din fabrică.

Rețineți: o parolă puternică trebuie să conțină cel puțin 8 caractere, să conțină o combinație de numere și litere.

Cum se schimbă parola pe un router TP-Link de pe telefon

Setarea unei noi parola de pe routerul TP-Link este foarte asemănătoare că metoda de mai devreme. La aceste routere, că să vă logați de pe telefon puteți naviga la http://tplinklogin.net. Acesta adresa merge doar dacă ești pe rețeaua wifi de la un router de acest gen. Pe un telefon original Samsung aveți preinstalat browserul Google Chrome. Puteți să-l folosiți să schimbați parola. Ajunși pe acel site parola default este user admin și parola admin.  După ce v-ați logat în meniul din stânga selectați Wireless. Aici selectați WPA2, apoi la parola puneți una de minim 8 caractere.

O alta setare importanta pe care ar trebui să o faci este să schimbi și parola de routerul propriu-zis.

Comentarii
Adauga un comentariu