Actualitate

Cum poti scapa de mirosul de prajeala din bucatarie. Sfaturi si trucuri de mare ajutor

Publicat: 07 feb. 2020

Cum poţi scăpa de mirosul de prăjeală. Orice gospodină ştie cât de greu iese mirosul de prăjeală din haine şi păr, dar mai ales din casă. Dacă tocmai ai prăjit şniţele, cartofi prăjiţi ori chiar pește, ştii ce greu scapi de miros. Oricât ai aerisi, mirosul de prăjeală se încăpăţânează să persiste!

Cum poţi scăpa de mirosul de prăjeală

În cele ce urmează vă prezentăm câteva trucuri cu ajutorul cărora scăpați rapid de mirosul de prăjeală din casă.

– După ce ai terminat de preparat mâncarea, pune la fiert o oală de apă în care torni oţet alimentar. Lasă să fiarbă până ce aburii umplu toată bucătăria, apoi aeriseşte.

– Dacă mirosul de prăjeală persistă, înmoaie un prosop de bucătărie în oţet și flutură-l prin bucătărie. Toto ce ai de făcut mai apoi este să deschizi geamul.

Cum poţi scăpa de mirosul de prăjeală cu ajutorul condimentelor

Mirosul de chiftele este încăpăţânat, iar dacă ai prăjit pește, nu ai nicio şansă să scapi de el până vin invitaţii. Pune la fiert într-un vas cu apă câteva condimente cu arome puternice. Acestea pot fi coajă de lămâie sau portocală, scorţişoară, cuişoare şi ghimbir. Lasă bucătăria să se umple de aroma sărbătorilor de iarnă şi nici nu o să observi că prăjeala s-a evaporat.

Sfaturi de mare ajutor

– Pune în uleiul încă rece câteva feliuţe de măr. Acestea te vor ajuta să previi mirosul de prăjeală care de obicei se răspândeşte în toată casa: Mai mult, îţi vor arăta şi când uleiul este suficient de bine încins.

– Dacă vrei să prăjești peşte, pune la fiert apă cu oţet într-un recipient aflat alături. Pentru acele persoane care nu suferă mirosul de oţet, pot fi folosite cuişoarele. Vaporii aceştia aromaţi vor îndepărta mirosul de prăjeală.

– Stoarce în uleiul de prăjit jumătate de lămâie şi amesteca apoi. Va da o aromă plăcută preparatului tău şi în acelaşi timp va elimina mirosul nedorit de prăjeală.

– O altă tehnică de îndepărtare a mirosului de prăjeală este să punem pătrunjel în ulei. Apoi, ca să îndepărtezi tot mirosul, după ce ai terminat de prăjit, pune la fiert un vas cu apa în care ai pus cuişoare.loading...

Adauga un comentariu