Stiri si curiozitati

Cum poți spăla un candelabru de cristal. Va sclipi ca nou!

Publicat: 08 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum poți spăla un candelabru de cristal. Va sclipi ca nou
Urmează pașii de mai jos pentru a face din candelabrul tău o bijuterie strălucitoare

În loc să sclipească într-un joc magic de lumini, candelabrul tău de cristal arată prăfuit și plin de murdărie? Dacă da, este timpul să-l cureți în profunzime. Dacă nu știi exact cum să o faci, nu-ți face griji. Urmează pașii de mai jos pentru a face din candelabrul tău o bijuterie strălucitoare.

Pași pentru curatrea unui candelabru de cristal

Oprește lumina pentru a lăsa becurile să se răcească. Dezactivează alimentarea și așteaptă până când becurile de pe candelabru se simt reci la atingere.
Nu trebuie să întrerupi electricitatea, dar poți face acest lucru ca o măsură suplimentară de precauție, deoarece acest pas implică dezasamblarea candelabrului. Deconectează sursa de alimentare doar din cameră dacă ești sigur pe tine în utilizarea întrerupătorului sau ai asistență din partea unui electrician priceput. Nu ar trebui să fie nevoie să îți bați capul cu nicio instalație electrică în acest proces.

În timp ce aștepți să se răcească becurile, pregătește spațiul de lucru. Așează o pătură groasă pe podea sub candelabru, precum și pe o masă din apropiere sau pe orice suprafață pe care plănuiești să pui piesele candelabrului. Instalează o scară sau o scară mai înaltă sub candelabru.
O pătură sau o pânză groasă este esențială sub spațiul de lucru, deoarece va amortiza căderea și va preveni spargerea în cazul în care piesele cad în timpul dezasamblării. Dacă nu ai una, pliază un alt material de câteva ori pentru a-l face mai gros.
Asigură-te că scara are o înălțime care îți permite să ajungi cu ușurință la toate părțile candelabrului.
Inspectează candelabrul și fă poze din mai multe unghiuri și distanțe diferite pentru a-ți aminti cum să-l reasamblezi mai târziu.

Dezasamblează cu grijă candelabrul. Îndepărtează cu grijă fiecare cristal de pe candelabru și așează-l pe o suprafață stabilă și acoperită cu o pătură sau pânză groasă. Poți dezasambla și alte părți mai mari ale candelabrului sau poți demonta complet întregul candelabru dacă este posibil să o faci în siguranță și fără a afecta instalația electrică sau părțile fragile ale candelabrului.
S-ar putea să ai nevoie de pensete cu vârf subțire sau un instrument similar pentru a desface fiecare piesă de cristal, în funcție de candelabru. Le poți folosi și pentru a da forma corectă elementelor de fixare ale cristalelor în timpul reasamblării, și pentru a le strânge.

Nu uita să faci poze pentru a-ți aminti cum să-l reasamblezi

Curăță cristalele cu atenție. Umple o chiuvetă cu apă caldă și o cantitate mică de detergent lichid pentru vase. Așează o cârpă sau un prosop în chiuvetă cu rol de amortizare. Așează cristalele în chiuvetă și spală-l pe fiecare în parte cu apă cu săpun folosindu-te de mâini, apoi clătește-le și pune-le pe un prosop moale și curat.
Ai grijă să eviți ca cristalele să lovească unul de celălalt sau să se lovească de suprafața dură a chiuvetei, pentru a preveni crăparea sau ciobirea. Nu este necesar să folosești un burete sau o perie pentru a curăța cristalele. De fapt, acest lucru le-ar putea zgâria.

Usucă cristalele imediat cu o cârpă moale și absorbantă după clătire. Acest lucru este esențial pentru a preveni formarea petelor de apă uscată. Dacă este necesar, curăță rama, becurile și orice alte părți ale candelabrului cu o cârpă moale și uscată. Înlocuiește becurile dacă sunt slabe, rupte sau decolorate.
Poți folosi aceeași apă cu săpun sau alt agent de curățare pe ramă sau pe celelalte părți ale candelabrului. Verifică mai întâi materialul din care sunt făcute pentru a găsi agentul de curățare potrivit. Asigură-te să usuci în mod corespunzător orice umiditate care a rămas în soclurile becurilor sau în alte zone de conexiune electrică. Șterge cât poți de bine cu o cârpă, apoi lasă părțile să se usuce complet timp de câteva ore înainte de asamblare, dacă este necesar.
Reasamblează candelabrul. Orienteaza-te ghidându-te după fotografiile luate sau bazându-te pe memorie pentru a atașa toate părțile, becurile și cristalele la locul lor în candelabru. În timp ce asamblezi, lucrează de sus în jos și din interior spre exterior pentru a pune toate piesele candelabrului de cristal cu grijă împreună.

Adauga un comentariu