Actualitate

Cum poti verifica calitatea detergentului pe care il cumperi din supermarket! Este mai simplu decat credeai

Publicat: 04 mart. 2020

Cum poţi verifica calitatea detergentului. Cea mai simplă variantă de a avea rufe curate este folosirea unui detergent de rufe de calitate. Cu siguranță ai observat faptul că există pe piață o mulțime de tipuri de detergenți, fiecare având o anumită putere de curățare. Iar în cazul lor, rezultatele sunt mai mult sau mai puțin satisfăcătoare. Mai mult, fiecare tip de detergent prezintă atât avantaje, cât și dezavantaje.

Clasificarea detergenților

În primul rând, trebuie să știm că detergenții se împart în două mari categorii:
– detergent tip pudră (cu sulfat de sodiu),
– detergent de tip lichid (care conține apă și alcool).

Însă, recent, a apărut o așa numită a treia categorie de detergent, de tip mixt. Acesta încearcă să combine calităţile celor două mari categorii de detergenţi într-o capsulă cu gel şi pudră.

Detergentul este esențial pentru spălarea hainelor. Și aceasta deoarece unul necorespunzător poate deteriora hainele. Totodată, detergentul potrivit le poate face curate şi pufoase. Mai mult, putem observa că unii detergenţii nu îndepărtează nicio pată, în timp ce alții decolorează foarte tare.

Cum poţi verifica calitatea detergentului

În cele ce urmează vă vom arăta cum să alegeţi corect detergentul potrivit pentru a obține rezultate satisfăcătoare.

Așadar, calitatea unui detergent poate fi verificată prin două metode.

1. Prima metodă presupune să diluaţi puţin detergent într-un pahar cu apă. Puneţi apoi în această soluție o bucată de albuş de ou fiert.

În cazul în care, după o zi, albuşul rămâne la fel, atunci detergentul este de proastă calitate. Dacă albuşul s-a înmuiat şi începe să se descompună, atunci puteţi spăla cu el haine de culoare închisă sau puţin murdare. Există și o a treia situație, când albuşul se descompune complet. În acest caz, detergentul este numai bun pentru spălarea hainelor albe şi a celor foarte murdare!

2. Cea de-a doua metodă presupune compararea a doi detergenți. Așadar, umpleţi 2 pahare cu apa. În unul adaugaţi puţin detergent dubios, iar în cel de al doilea adaugaţi detergent original. Picurați în fiecare pahar câte 3 picături de verde de briliant. Agitaţi şi monitorizaţi culoarea apei din pahare.

Astfel, în paharul în care verdele de briliant s-a decolorat se află un detergent de calitate. În cel în care verdele de briliant şi-a păstrat culoarea aveți un detergent de calitate îndoielnică.loading...

Adauga un comentariu