Magazin

Cum protejați piscina cadru metalic pe timp de iarnă

Publicat: 23 dec. 2019

Dacă tot sezonul cald v-ați bucurat de piscina cadru metalic pe care ați instalat-o pentru familie și prieteni, iată că a sosit momentul pentru a o proteja pe durata sezonului rece. Chiar dacă zilele mai calde alternează cu zile mohorâte este clar că sezonul s-a încheiat și trebuie să va îngrijiți să adăpostiți acesta oază de plăcere și distracție până când din nou căldură va fi de partea voastră.

Înainte de orice trebuie să șțiți că aveți două alternative pentru protejarea piscinei, ele puțând fi puse în practică succesiv sau independent. Pentru început și în funcție de starea vremii puteți să optați pentru o prelata piscină care oricum ar fi fost extrem de utilă chiar și pe timpul verii. Această prelata adăpostește în special luciul apei, scutindu-va astfel de adunarea repetată a funzelor căzute sau a murdăriei adusă de vânt.

Din păcate această prelata nu este în măsură să ofere protecție pentru întreagă piscină cadru metalic, prin urmare pretii laterali vor rămâne expuși condițiilor meteo. Dacă până într-un anumit moment acest aspect nu este neapărat periculos, atunci când temperaturile vor scădea mult sub zero grade și vântul puternic va fi prezent, deja lucrurile se schimbă.

Sunt soluții de protecție însă ar putea deveni costisitoare și nu intordeauna garantează siguranță pentru o pisicina gonflabila. Vorbim aici de prelate care pot să acopere în totalitate piscină, însă montarea și asigurarea lor împotriva vântului ar putea pune probleme.

În orice caz, regula de bază în legătură cu apă din piscină pe timpul iernii este că această trebuie evacuată, iar aparatură de purificare a apei, pompă de recirculare și toate sistemele de alimetare și golire trebuiesc demontate și puse la adăpost.

Ce rămâne de făcut? În mod evident demontarea piscinei.

Deși pare o experiență neplăcută, toată procedura nu ar trebui să dureze mai mult decât atunci când ați făcut primul montaj. Este foarte util să fi păstrată toată documentația de montaj pentru oricare model de piscină cadru metalic, sau piscină gonflabilă. Va ușurați muncă pentru că deja șțiți că ați trecut prin faza de montare și acum doar va reamintiți oridinea acțiunilor făcute.

Prin urmare înainte de orice, goliți apa din piscină și deconectați toată instalația aferentă pentru umplere, golire și purificare a apei. Încercați ca apa golită să fie scursă direct în sistemul de canalizare pentru a nu crea o baltire în jurul bazinului piscinei. Este util să aveți grijă la acest aspect pentru că în caz contrar veți continuă cu dificultate lucrările de demontare, piesele componente se vor mudari, iar uscarea și curățarea lor va fi dificilă și va lua mult timp.

Dacă suprafața piscinei este mare nu ezitați să cereți ajutor încă cel puțin unei persoane. Extragerea cadrului metalic și ulterior plierea părții moi a bazinului sunt operațiuni care se realizează ușor dacă există un ajutor.

Toate componentele se vor depozita grupat, pe categorii, în saci din polietilenă pe care veți lipi etichete în privința conținutului. Înainte de plierea corpul bazinului verificați cu multă atenție să nu existe niciun obiect străîn în interiorul acestuia. Orice mică așchie de  lemn, crenguța sau ramură căzută ar putea să înțepe materialul atunci când îl veți plia.

Nu pliati și nu presați mai mult decât este necesar. Este chiar util să existe un strat de aer rămas între pliurile materialului. Căutați din vreme un sac suficient de mare și depozitați corpul principal al acestei piscine cadru metalic.

Toate componentele rezultate de la piscină gonflabilă sau piscină cadru metalic vor fi depozitate alăturat într-un spațiu care poate să nu fie neapărat încălzit, însă totuși protejat de spațiul exterior. De regulă garajul sau spațiul destinat uneltelor de lucru sunt cele mai bune locuri unde puteți păstră până la vara o piscină cadru metalic.loading...

Adauga un comentariu