Actualitate

Cum putem face cumpărături de Paşte şi să nu luăm amenzi! Oamenii legii explică

Publicat: 10 apr. 2020

Pentru că ne apropiem de Săptămâna Mare şi ne aflăm încă sub restricţiile impuse de starea de urgenţă, Poliţia ne sfătuieşte cum să ne facem cumpărăturile, fără să riscăm să fim amendaţi. Cu siguranţă, mulţi dintre noi ne punem câteva întrebări atunci ne pregătim să mergem la cumpărături pentru Paşte, aşa că Poliţia Română ne-a răspuns la câteva dintre acestea.

1. Pot să merg să-mi cumpăr carne de miel de la agentul economic autorizat de unde îmi cumpăram în fiecare an? Ce trec pe declarație?

Da, poți merge să-ți cumperi produsele necesare. Nu uita să ai la ţine cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifezi punctul 2. De asemenea, îți recomandăm să mergi singur, nu cu toată familia și să te asiguri că agentul economic de la care îți cumperi mâncarea este autorizat și respectă toate condițiile igienico-sanitare impuse de instituțiile cu atribuții în domeniu și nu uita să ceri documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță, factură.

2. Poate persoana de la care cumpăr, în fiecare an, carne de miel, să vină să mi-l aducă acasă?

Da, poate veni, dar reamintește-i să dețină, asupra sa, documentele necesare conform ordonanțelor militare și să-ți aducă documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță, factură.

3. Mai vin comercianții cu turmele de miei la intrarea în oraș?

Nu. Acest lucru nu va mai fi posibil. Așa că asigură-te că îți procuri produse numai din locurile autorizate.
Adauga un comentariu