Prima pagină » Culinar » Cum recunoşti alimentele vechi într-un magazin. Trucuri pentru oricine

Cum recunoşti alimentele vechi într-un magazin. Trucuri pentru oricine

28 sept. 2021, 10:42,
în Culinar

Se spune că reclama este sufletul vânzărilor şi într-adevăr aşa este. Cu cât reclama e mai colorată, mai luminoasă şi cu un mesaj mai amuzant, cu atât are succes la publicul ţintă. Contribuie, bineînțeles, şi ambalajele frumoase şi promovarea făcută de unii influenceri. Cu alte cuvinte, totul dintr-un magazin e menit să ne atragă atenţia. Cum procedezi însă când mergi la cumpărături? Spre exemplu, ar trebui să ştii cum să eviţi orice alimente vechi dintr-un magazin.

Nu e în regulă să iei totul de-a gata şi să crezi totul când auzi o reclamă. De cele mai multe ori, informaţia reală este atât de bine modelată, încât aproape că nu-ţi dai seama de adevăr. Trebuie să fii atent tot timpul, ca să nu îţi creezi probleme de sănătate. Mai jos găseşti câteva trucuri care te ajuta să faci diferenţa între alimentele vechi şi cele proaspete dintr-un magazin. De ce să le știi? Pentru a nu risca să vreo toxiinfecție alimentară.

Cum să NU cumperi alimente vechi

Fii atent la următoarele aspecte şi, cu siguranţă, data viitoare vei alege şi mai în cunoştinţă de cauză.

Ouăle

La supermarket poţi verifica eticheta cu termenul de valabilitate. De asemenea, poţi pune oul lângă o sursă de lumină şi să privesti prin el. În cazul în care se văd pete întunecate, nu cumpăra.
Poţi încerca şi să agiţi uşor un ou. Dacă e proaspăt, nu se aude nici un zgomot. Dacă, în schimb, e apoi, nu trebuie mâncat, pentru că nu este bun. Aceste trucuri pot fi aplicate şi atunci când cumperi ouă de ţară de prin piaţă.

Carnea

Sub nici o formă să nu cumperi carne cu aspect lipicios, umed şi care e acoperită de mucus. Înseamnă că e veche şi începe să se altereze. Nu ştii ce cumperi? Simplu: carnea de porc este uşor rozalie, carnea de miel şi de vită este roşie.
Carnea de pui trebuie să aibă aspect curat şi uscat. Când o atingi şi simţi că e lipicioasă, se spune că provine de la un pui care fusese bolnav şi tratat cu antibiotic. Carnea de pasăre bătrână, din comerţ, poate fi recunoscută prin faptul că pielea este galbenă şi uleioasă.

Carnea tocată

Verifică termenul de valabilitate, dar nu-i da crezare întru totul. Dacă e proaspătă, trebuie să iasă din ea o zeamă de nuanță roşu deschis. Când însă e gri, înseamnă că este veche. Iar dacă mai are şi nişte pete închise la culoare, atunci acea carne a fost deteriorată chiar în timpul pregătirii.

Produsele din carne procesată

O simplă privire e suficient pentru a vedea cum e calitatea lor. Dacă sunt acoperite de o peliculă uşor albicioasă, nu e bine să le cumperi. Iar dacă sunt şi lipicioase, cu atât mai mult mezelurile trebuie să le eviţi.

Legumele și fructele congelate

Nu cumpăra dacă pungile sunt desigilate ori rupte. Verifică şi termenul de valabilitate. De asemenea, dacă ai găsit o pungă de fructe congelate lăsate în vitrina frigorifică de peşte, nu o cumpăra. Nu ştii cine a pus-o acolo şi de cât timp. Evită, de asemenea, şi pungile cu legume şi fructe congelate care se găsesc la casele de marcat. Sunt lăsate de alţi clienţi şi nu sunt duse foarte repede înapoi în congelator.

Lapte

În cazul laptelui din comerţ este dificil să îţi dai seama de calitate. Bineînţeles, poţi verifica eticheta şi starea ambalajului. Dacă e îndoit, rupt ori deformat sau chiar uşor umflat, renunţa la a mai cumpăra. De asemenea, evită să iei lactate din vitrinele frigorifice cărora le lipseşte o uşă sau care nu sigilează bine mediul răcoros. Dacă vrei să cumperi lapte de la ţară, evită lichidul cu nuanță albăstruie. Se spune că e diluat cu apă. Laptele clasic, bun de consum, trebuie să fie gros şi de un alb pur. Îţi dai seama că laptele a fost amestecat cu apă dacă pui o picătură din el pe o suprafaţă plată, apoi îşi schimbă forma şi se împrăştie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`