Magazin

Cum să alegi corect pensulele pentru machiaj

Publicat: 16 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum să alegi corect pensulele pentru machiaj

Machiajul este cel care te ajută să îți pui în valoare frumusețea și feminitatea, cel care desăvârșește întreaga ținută, accentuează atuurile și ascunde imperfecțiunile. Astfel, este foarte important să aplici corect produsele cosmetice pentru a obține un machiaj impecabil, iar pentru aceasta ai nevoie de pensule de înaltă calitate care să îți asigure cel mai bun rezultat. 

Pensulele sunt instrumentele care te vor ajuta să obții un finisaj perfect. Acestea au diverse dimensiuni, forme, dar și diferă în ceea ce privește densitatea firelor. Astfel, este foarte important să le alegi corect pentru a obține un machiaj superb. Pentru că fiecare pensulă își are rolul său în realizarea machiajului, îți vom prezenta mai jos câteva tipuri de pensule, care cu siguranță îți vor fi de mare folos.

Pensulă pentru fond de ten

Una dintre pensulele care nu trebuie să lipsească din trusa cosmetică este cea pentru fondul de ten. Această pensulă trebuie aleasă în dependență de textura produsului cosmetic.

Pentru fondul de ten lichid sau cremos ai nevoie de o pensulă plată, care va oferi tenului o acoperire uniformă. Pensula plată poate fi din păr natural sau sintetic. Cea din păr natural oferă o acoperire mai naturală, deoarece absoarbe mai mult fond de ten, pe când cea din păr sintetic oferă o acoperire mai densă, deoarece absoarbe mai puțin produs. 

Dacă fondul de ten este de tip pudră, atunci ai nevoie de o pensulă rotundă cu peri denși și tăiați drept, care va oferi un finisaj natural, aproape insesizabil. Cu această pensulă aplicarea produsului se face prin mișcări de tapotare sau circulare.

Pensulă pentru pudră

Pensula pentru aplicarea pudrei trebuie să fie mare, rotundă și stufoasă. Dacă dorești doar să fixezi machiajul și să obții o acoperire mai lejeră, atunci optează pentru o pensulă care este mai puțin stufoasă, însă dacă dorești o acoperire mai bună atunci alege o pensulă cu peri cât mai denși. De asemenea, este foarte important ca pensula să fie moale și din păr natural.

Pensulă pentru fardul de obraz

Această pensulă trebuie să fie arcuită, pentru a urmări corect traseul natural a pomeților. De asemenea, perii trebuie să fie moi și denși pentru a aplica cantitatea necesară de fard.

Pensulă pentru fardul de pleoape

Pentru aplicarea fardului de pleoape există mai multe pensule. Pe acestea trebuie să le alegi în dependență de machiajul care dorești să îl obții. O pensulă moale, cu formă compactă și cu vârful ușor alungit este perfectă pentru aplicarea fardului, iar o pensulă cu peri scurți este ideală pentru efectul de smokey eyes. De asemenea, este foarte important să ai și o pensulă blending, care are o formă rotundă concepută special pentru a estompa fardul cât mai bine. 

Pensulă pentru sprâncene

Pentru stilizarea sprâncenelor ai nevoie de o pensulă mică, subțire și oblică, care va defini perfect forma sprâncenelor și va aplica cât mai precis fardul sau gelul.

Pensulă pentru ruj

Pentru a aplica cu precizie rujul și pentru a evita întinderea sa, ai nevoie de o pensulă cu vârf alungit și cu peri mai scurți. Aceasta are un mâner lung ce oferă un control optim și o aplicare perfectă. 

Alegerea corectă a pensulelor te va ajuta să realizezi un machiaj impecabil și fără cusur, care cu siguranță va atrage privirile celor din jur!

 

Adauga un comentariu