Actualitate

Cum să amenajezi casa. E mai ieftin decât ai fi crezut

Publicat: 11 nov. 2019
Cum să amenajezi casa
Cum să amenajezi casa

Cum să amenajezi casa. Întotdeauna, amenajarea interiorului locuinței ne-a dat bătăi de cap, însă este mai simplu decât pare.

Casa poate fi amenajata cu succes şi fără investiţii majore. Micile modificări, alese potrivit, vor oferi personalitate locuinţei tale.

Cum să amenajezi casa

Iată însă că poți face unele amenajări inteligente, de bun simț și de mare efect, dar și cu bani mai puţini.

Folosește tapet

Dacă nu ai fonduri pentru o zugrăveală nouă, tapetul e soluţia. Ai la îndemâna numeroase tipuri de tapet, care imita natura, lemnul, marea sau diverse animale. Acestea din urmă sunt numai bune pentru camera copilului. Dacă vrei să amenajezi un living în care culoarea predominantă este gri sau alb, alege tapet în nuanţe de verde sau albastru. Astfel, întreaga încăpere va fi mai animată. Plasează tapetul pe un singur perete, pentru a nu încărca prea mult camera.

Pune profile pentru faianţa pentru scări

Acestea sunt soluţia pentru scările pe care ai vrea să le schimbi, dar nu ai suficienţi bani. Astfel, vei masca laturile mate ale faianţei sau gresiei şi vei proteja muchiile scărilor. Aceste profile asigura protectiee împotriva ciobirii şi desprinderii materialelor, dau au şi rol estetic.

Cum să amenajezi casa. Decorarea ferestrelor

Aceasta este o soluţie ideală când nu ai bani să decorezi întregul dormitor. Cumpăra perdele, draperii sau accesorii pentru draperii. Alege culori care să se asorteze cu pereţii. Dacă simţi că nu ai suficient spaţiu, renunţă la mochete şi la covoare. Acestea pot fi înlocuite cu covoraşe mici, de mai multe culori.

Recondiţionează mobila

Cum să amenajezi casa. Dacă doreşti să schimbi mobila, dar nu ai fonduri pentru un set nou, soluţia e să recondiţionezi mobila. Vopseşte scaunele sau dulapurile în culori vii sau aplica materiale pe mobila din lemn.

Schimbă cromatica

Nu e necesar să zugrăveşti. Doar adauga pete de culoare, care să transforme camera. Un perete poate fi vopsit în culoarea preferată, astfel încât să schimbi luminozitatea din cameră.

Cum să amenajezi casa. Înlocuieşte panourile

Dacă vrei să schimbi panourile de perete pentru pat, dar nu ai bani pentru aşa ceva, poţi face unele false. Ai nevoie de vopsea lavabila şi de o pensulă. Desenează un panou de perete, în funcţie de forma pe care o preferi: dreptunghi, pătrat sau triunghi. Vei obţine o cameră spectaculoasă, fără să fie nevoie să aplici alte tipuri de tapet.

Fă singur decoraţiuni

Foloseşte sticle sau borcane goale, în care să introduci o instalaţie, pentru a le amplasa pe balcon, în bucătărie sau în dormitor. Dacă ai multe poze frumoase, decorează cu ele. Le poţi aranja în diferite forme forme sau le poţi pune în rame de lemn, pentru a le avea tot timpul în preajmă. De asemenea, bucăţile de lemn pot fi soluţii excelente pentru decor. Le poţi da formă, colorându-le în nuanţele preferate şi le poţi plasa pe mese, pe birou sau în baie.

Adauga un comentariu