Magazin

Cum să amplasezi corect o piscină și de ce merită să folosești o prelată

Publicat: 06 feb. 2020

Despre extinderea confortului rezidențial se tot vorbește și permanent apar soluții care odată puse în practică ajută în scopul propus. În mod aparte aria rezidențială ce este dotată cu spațiu pentru curte are suficient ecart pentru a fi adusă la standardul pe care proprietarii îl preferă.

Una dintre cele mai cerute facilități este legată de folosirea sezonieră a unei piscine care să satisfacă fie cerințele copiilor, fie pe cele ale adulților, sau să împace ambele tabere. Prin urmare, în funcție de necesitățile concrete ale familiilor ce dețîn o casă la curte, se poate achiziționa fie o piscina cadru metalic, fie o piscină gonflabilă pentru copii sau adulți.

Această achiziție trebuie să fie privită cu atenție pentru că o pisina sezonieră aduce cu sine o serie de cerințe legate de spațiul de amplasare, modalitatea de alimentare și golire a apei, dar și protejarea luciului apei atunci când nu este utilizată o perioada de vreme înainte de a fi depozitată pentru iarnă.

Pornind pe calea achiziției primul lucru ce trebuie verificat este amplasamentul. Oricât de mare ar fi plăcerea de a deține în curte o piscină cadru metalic de mari dimensiuni, atât timp cât spațiul nu permite sau este la limita, problemele vor apărea în consecință.

Cumpărați așadar o piscină care să aibă loc suficient în jurul ei față de casă, arbori, plante ornamentale și alte decorațiuni de grădina. Este de la sine înțeles că terenul trebuie să fie perfect plan, altfel stabilitatea piscinei va avea mult de suferit, chiar până la distrugerea bazinului. Pe lângă acest aspect curățenia spațiului de montaj trebuie să fie perfectă. Nu riscați să deteriorati, fie și printr-o simplă zgârietură talpă piscinei. În timp această deformare a materialului ar putea să se transforme într-o fisură prin care apă se scurge în sol.

Dacă doriți să aveți o parte a piscinei umbrită, nu este cea mai bună soluție să o montați lângă un copac. Toate frunzele și crengutele uscate vor fi aduse de vânt direct în apă piscinei. Curățarea ei va necesită timp și consum de apă și energie electrică pentru golirea și umplerea piscinei.

Chiar și în condiții optime de amplasare, vântul este responsabil de aducerea prafului și altor reziduri vegetale în apă din piscină gonflabilă a copiilor. La fel se întâmplă și cu o piscină cadrul metalic. Cea mai rentabilă și simultan ieftină soluție este să folosiți o prelata piscină.

Materialul din care este confecționată este solid, iar sistemul de prindere universal pentru oricare model de piscină cadru metalic. Dacă acordați puțînă atenție condițiilor meteo puteți anticipa o eventuală furtună de vara și veți acoperi suprafață bazinului cu această prelata piscină.

Când sezonul estival se prelungește piscină va asigura și mai multă distracție, dar și mai multă necesitate pentru ingrijre. Dacă ați optat de la bun început să folosiți prelata piscină, ați redus cu cel puțîn jumătate timpul pentru curățarea manuală a apei, dar și consumul de apă și electricitate. Per total evoluția în timp a acestui produs va fi cu mult mai bună în ceea ce privește durata de utilizare, însă mai este nevoie de încă o precauție.

Când decideți că este timpul să depozitați piscină cadru metalic, ori piscină gonfabila împreună cu prelata piscină a fiecăreia dintre ele, alegeți un loc în care tempeatura peste iarnă să nu scadă prea mult.

Un garaj încălzit, sau o debara de interior, sunt două dintre cele mai potrivite spații pentru depozitarea piscinelor sezoniere. Ambalarea în saci din polietilenă a tuturor componentelor este o măsură care va asigura păstrarea și evitarea pierderii unor piese ale piscinei.

Înainte de a cumpără o prelata piscină verificați dimensiunile acesteia și ale bazinului pe care îl aveți. Este necesar acest lucru pentru că o prelata piscină poate fi rotundă, dreptunghiulară sau octogonală. Mai mult, pentru a încălzi rapid apă din piscină ați putea opta pentru o prelata piscină solară, al cărui material reduce cu mult timpul de așteptare până când apă poate fi confortabilă pentru înot.

 

 loading...

Adauga un comentariu