Magazin

Cum să asortezi covorul cu elementele decorative din cameră

Publicat: 23 mai 2022

De obicei, atunci când începi amenajarea unei camere, te decizi în primul rând asupra culorii pereților și mobilierului. Apoi, cel mai probabil, continui cu diferite elemente decorative prin care să dai și mai multă viață spațiului respectiv. În momentul în care te apropii de final, te îndrepți spre magazinele de covoare în căutarea celei mai bune variante pentru spațiul respectiv. 

Este important ca înainte de a achiziționa acest ultim element ce completează designul camerei, să ții cont de câteva aspecte. Dacă ești curios care sunt acestea, poți să le descoperi în rândurile de mai jos!

  1. Respectă stilul caracteristic încăperii

Sunt atâtea stiluri de design interior pentru care poți opta atunci când te decizi să îți amenajezi locuința! De exemplu, te poți regăsi în cel minimalist sau scandinav, în care simplitatea și funcționalitatea primează, sau, din contră, poți prefera stilul clasic, având ca elemente definitorii mobilierul masiv și piesele impunătoare.

Atunci când alegi covorul potrivit camerei tale, este important să ții cont de designul general al acesteia, de mobilier și de restul elementelor decorative. Astfel, poți alege dintr-o gamă variată de covoare pentru living acel model care completează cel mai bine atmosfera din sufrageria ta, având în vedere stilul, cât și textura celorlalte elemente de decor. 

De exemplu, în cazul în care în spațiul tău se regăsesc fibre naturale, precum și lampadare din bambus, se va potrivi foarte bine un covor cu fir scurt, într-un model clasic, în nuanțe neutre de gri, bej și auriu, tocmai pentru a crea senzația că natura s-a contopit cu podeaua.

  1. Echilibrează cromatic spațiul 

Din punct de vedere coloristic, lucrurile nu ar trebui să fie foarte complicate. Există o regulă de bază, extrem de simplă, care, odată aplicată, te ajută să nu dai greș. 

Astfel, în cazul în care decorul este unul în culori vibrante, precum oranj, galben sau albastru regal, alege un covor modern, însă cu un design simplu, care să aibă o nuanță neutră, de exemplu, bej. 

În schimb, când elementele ce „accesorizează” vizual camera sunt dintr-o arie cromatică clasică, precum gri, crem, maro cafeniu, poți anima spațiul printr-un covor cu personalitate. Este indicat însă ca acesta să nu fie ales într-o nuanță uni. Pentru un plus de vitalitate, este de ajuns să aibă doar pe alocuri accente pline de intensitate. 

  1. Adaugă tușa de originalitate

Poate nu te-ai gândi că un covor ar putea să devină, el însuși, acel punct de atracție al camerei. Totuși, este posibil!

Poate simți că elementele de decor alese nu îți reflectă în totalitate personalitatea sau că lipsește acel je ne sais quoi stilistic al designului interior. În acest caz, poți rezolva rapid „situația” prin intermediul unui covor cu un imprimeu mai îndrăzneț.

De exemplu, dacă ai în living scaune de dining din catifea verde smarald, poți alege un covor abstract care să aibă detalii în aceeași nuanță de verde. Este exact ce-ți trebuie pentru o sufragerie cu un design captivant.

Amenajarea locuinței este un proiect în care poți să îți lași creativitatea să se manifeste fără limite. Totuși, este important să ții cont și de aceste câteva reguli de bază de mai sus, astfel încât să obții un decor armonios din punct de vedere vizual. 

Sursă foto: https://pixabay.com/photos/living-room-house-interior-design-2583032/

 
Adauga un comentariu