Lifestyle

Cum să creșteți nivelul de umiditate din casă și care este valoarea optimă

Publicat: 04 ian. 2021
Acvariul ajuta la umidificarea casei

Este foarte bine daca in casa, umiditatea aerului este optima. Umiditatea insuficientă din casa poate duce la pielea uscata, mâncărimea ochilor, iritarea nasul și gâtul. Iar aerul uscat dăunează plantelor din interior.

Pentru a măsura umiditatea aerului, veți avea nevoie de un dispozitiv special – un higrometru. Dacă aveți o stație meteo acasă, dispozitivul este deja încorporat în ea. Dacă nu, un higrometru poate fi achiziționat separat. EPA SUA (Agentia americana de Protecție a Mediului) recomandă menținerea umidității interioare între 30% și 50%. Dacă indicatorul este mai mic, aerul trebuie umezit. Dar asigurați-vă că nivelul de umiditate nu depășește 60% . La umiditate ridicată, mucegaiul crește mai repede și acarienii se înmulțesc.

Cumpără un umidificator

Cel mai simplu și mai sigur mod de a crește nivelul de umiditate. Există mai multe tipuri de umidificatoare:

  • abur (apă caldă, rezultând formarea aburului, care umidifică aerul din cameră);
  • ultrasunete (pulverizează microgocuri de apă sub influența unei membrane cu ultrasunete);
  • umidificatoare de tip tradițional (lăsați aerul să treacă printr-un filtru umed și apa se evaporă în cameră).

Lucrul bun al umidificatoarelor este că pot regla evaporarea apei. Umidificatoarele nu necesită o monitorizare specială: este suficient să umpleți dispozitivul cu apă o dată la câteva zile (în funcție de gradul de uscăciune a aerului) și să spălați sau să înlocuiți periodic filtrele.

Cumpara un acvariu

Câtiva zeci de litri de apă se vor evapora încet și pot crește ușor nivelul de umiditate din cameră. Studiile arată că vizionarea peștilor vă poate ajuta să vă relaxați, să reduceți stresul și anxietatea. Deci, acvariul vă va ajuta să combinați afacerea cu plăcerea.

Aerisiți camera in mod regulat

Chiar și pe vreme rece, nu uitați să ventilați apartamentul de mai multe ori pe zi. Aerul din interior suprasolicitat va fi diluat cu aer exterior, a cărui umiditate este mai mare (în special pe vreme ploioasă). Spălați temeinic podelele și suprafețele care au praf pentru a menține aerul mai curat.

Folosește baia in avantajul tau

După ce ați făcut o baie sau duș, lăsați ușa deschisă. Vaporii vor pătrunde în alte încăperi și vor umezi aerul o vreme.

Ia o planta de apartament

Câteva este mai bine. Plantele fac aerul mai curat și îl hidratează. Plantele mari cu frunze late absorb multă lumină și dioxid de carbon pentru fotosinteză și, de asemenea, eliberează umezeală în aerul din jurul lor. Dracaena, filodendronul, spathiphyllum și palma de bambus sunt cele mai potrivite pentru umidificarea aerului.

 

 

Adauga un comentariu