Culinar

Cum să faci cel mai delicios cheesecake cu căpșuni, această rețetă este simplă de făcut și nu necesită coacere

Publicat: 10 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum să faci cel mai delicios cheesecake cu căpșuni această rețetă este simplă de făcut și nu necesită coacere
Descoperă cum să prepari cel mai delicios cheesecake cu căpșuni folosind această rețetă simplă, care nu necesită coacere

Această prăjitură delicată cu cremă de brânză și mascarpone este una dintre cele mai delicioase prăjituri pe care le poți face. Iată rețeta simplă pentru cheesecake cu căpșuni pe care o poți realiza în mai puțin de o oră.

Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un desert cremos, aromatic și gustos, poți face un cheesecake cu căpșuni. Acest desert este ideal de servit atât la mesele de sărbătoare, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu ceva dulce. Savurosul cheesecake cu căpșuni se face cu ingrediente alese cu grijă și un strop de imaginație, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat.

Cheesecake cu căpșuni

Când vine vorba de prăjiturile cu cremă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete tot mai delicioase. Una dintre cele mai apreciate prăjituri, dar și gustoase, este cheesecake-ul. Aceasta are o savoare deosebită, dar și un aspect rafinat. Gustul cheesecake-ului cu căpșuni este unul foarte delicios ce merge de minune cu mesele de sărbătoare în familie, dar și la zilele festive. Gustul fin și textura cremoasă a cheesecake-ului cu căpșuni te vor cuceri de la prima îmbucătură.

Combinând prospețimea căpșunilor cu dulceața și cremozitatea brânzei, această prăjitură este un adevărat deliciu pentru simțurile tale. Poți să îl servești simplu, cu un vârf de frișcă sau să-l decorezi cu felii proaspete de căpșuni pentru un aspect și mai apetisant. Este desertul perfect pentru a răsfăța papilele gustative ale celor dragi în orice ocazie specială.

Pentru început avem nevoie de 200 de grame de biscuiți măcinați, 100 de grame de unt topit, 50 de ml de lapte în care se dizolvă 15 grame de gelatină, o linguriță de pastă de vanilie, 120 de grame de zahăr pudră, 200 de grame de cremă de brânză, 500 de grame de mascarpone și 400 de grame de frișcă naturală. Pentru jeleu avem nevoie de 400 de grame de căpșuni, 10 grame de gelatină, 50 de grame de zahăr și 50 de ml de apă.

Cum se prepară cheesecake-ul cu căpșuni

Pentru început avem nevoie de 200 de grame de biscuiți măcinați, 100 de grame de unt topit, 50 de ml de lapte în care se dizolvă 15 grame de gelatină, o linguriță de pastă de vanilie, 120 de grame de zahăr pudră, 200 de grame de cremă de brânză, 500 de grame de mascarpone și 400 de grame de frișcă naturală. Pentru jeleu avem nevoie de 400 de grame de căpșuni, 10 grame de gelatină, 50 de grame de zahăr și 50 de ml de apă.

Mai întâi măcinăm biscuiții în blender, apoi turnăm untul topit și amestecăm. Atentie să amestecați totul bine pentru a fi omogen. Se folosește o formă de tort de dimensiunea de 22 de cm sau similară, la care se adaugă și o folie de copt. Turnăm biscuiții în tavă și cu o ustensilă de piure apăsăm biscuiții astfel încât să presăm totul într-un strat omogen.

Pentru crema de cheesecake, punem frișca, zahărul, mascarponele și vanilia în bolul mixerului. Se bate totul bine, având grijă ca toate ingredientele să fie reci. Se pune totul într-un bol și se mixează, mai întâi la viteză mică apoi crescând treptat. Durează în jur de două-trei minute.

Între timp, este bine să punem gelatina în lapte și să o lăsăm să se hidrateze. Gelatina hidratată o punem apoi într-o ulcică la încălzit. Amestecăm bine și lăsăm la foc minim. Trebuie să se topească complet, fără să mai aibă granule. Apoi se toarnă gelatina peste crema și se mixează puțin. În felul acesta, se va lega mai bine crema.

Pentru a decora, tăiem codițele la căpșuni apoi le tăiem felii. Adăugăm în forma de tort un strat subțire de cremă, pentru a avea o bază pe care să stea căpșunile, apoi începem să punem căpșunile ca decor pe margine. Se toarnă apoi restul de cremă și se nivelează. Punem apoi totul la frigider, timp de o oră-două, până se întărește totul bine.

Pentru a pregăti jeleul care va înfrumuseța cheesecake-ul nostru cu căpșuni, începem prin a hidrata gelatina. Adăugăm gelatina în apă și amestecăm bine, apoi o lăsăm deoparte să se umfle. Următorul pas este să punem căpșunile într-un blender și să le pasăm până obținem un piure fin. Turnăm piureul obținut într-o cratiță și aprindem focul. Adăugăm zahărul și amestecăm bine. Dacă dorim o textură mai fină, putem trece piureul printr-o sită, însă nu este necesar să-l fierbem, doar să-l aducem la un ușor clocot. Oprim focul și lăsăm piureul să se răcească. Când acesta este călduț, adăugăm gelatina hidratată și amestecăm bine până când gelatina este complet dizolvată. Turnăm jeleul peste cheesecake-ul pregătit anterior și apoi lăsăm prăjitura la frigider peste noapte pentru a se întări corespunzător. Este ideal să lăsăm cheesecake-ul să se odihnească peste noapte pentru a obține cea mai bună consistență și pentru ca jeleul să se întărească perfect.

Astfel, cheesecake-ul cu căpșuni este gata de servit. Se poate pune la rece pentru o oră și puteți savura unul dintre cele mai bune deserturi.

Adauga un comentariu