Prima pagină » Culinar » Cum să faci cel mai delicios cheesecake cu căpșuni, această rețetă este simplă de făcut și nu necesită coacere

Cum să faci cel mai delicios cheesecake cu căpșuni, această rețetă este simplă de făcut și nu necesită coacere

10 mai 2024, 12:37,
în Culinar

Această prăjitură delicată cu cremă de brânză și mascarpone este una dintre cele mai delicioase prăjituri pe care le poți face. Iată rețeta simplă pentru cheesecake cu căpșuni pe care o poți realiza în mai puțin de o oră.

Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un desert cremos, aromatic și gustos, poți face un cheesecake cu căpșuni. Acest desert este ideal de servit atât la mesele de sărbătoare, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu ceva dulce. Savurosul cheesecake cu căpșuni se face cu ingrediente alese cu grijă și un strop de imaginație, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat.

Cheesecake cu căpșuni

Când vine vorba de prăjiturile cu cremă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete tot mai delicioase. Una dintre cele mai apreciate prăjituri, dar și gustoase, este cheesecake-ul. Aceasta are o savoare deosebită, dar și un aspect rafinat. Gustul cheesecake-ului cu căpșuni este unul foarte delicios ce merge de minune cu mesele de sărbătoare în familie, dar și la zilele festive. Gustul fin și textura cremoasă a cheesecake-ului cu căpșuni te vor cuceri de la prima îmbucătură.

Combinând prospețimea căpșunilor cu dulceața și cremozitatea brânzei, această prăjitură este un adevărat deliciu pentru simțurile tale. Poți să îl servești simplu, cu un vârf de frișcă sau să-l decorezi cu felii proaspete de căpșuni pentru un aspect și mai apetisant. Este desertul perfect pentru a răsfăța papilele gustative ale celor dragi în orice ocazie specială.

Pentru început avem nevoie de 200 de grame de biscuiți măcinați, 100 de grame de unt topit, 50 de ml de lapte în care se dizolvă 15 grame de gelatină, o linguriță de pastă de vanilie, 120 de grame de zahăr pudră, 200 de grame de cremă de brânză, 500 de grame de mascarpone și 400 de grame de frișcă naturală. Pentru jeleu avem nevoie de 400 de grame de căpșuni, 10 grame de gelatină, 50 de grame de zahăr și 50 de ml de apă.

Cum se prepară cheesecake-ul cu căpșuni

Pentru început avem nevoie de 200 de grame de biscuiți măcinați, 100 de grame de unt topit, 50 de ml de lapte în care se dizolvă 15 grame de gelatină, o linguriță de pastă de vanilie, 120 de grame de zahăr pudră, 200 de grame de cremă de brânză, 500 de grame de mascarpone și 400 de grame de frișcă naturală. Pentru jeleu avem nevoie de 400 de grame de căpșuni, 10 grame de gelatină, 50 de grame de zahăr și 50 de ml de apă.

Mai întâi măcinăm biscuiții în blender, apoi turnăm untul topit și amestecăm. Atentie să amestecați totul bine pentru a fi omogen. Se folosește o formă de tort de dimensiunea de 22 de cm sau similară, la care se adaugă și o folie de copt. Turnăm biscuiții în tavă și cu o ustensilă de piure apăsăm biscuiții astfel încât să presăm totul într-un strat omogen.

Pentru crema de cheesecake, punem frișca, zahărul, mascarponele și vanilia în bolul mixerului. Se bate totul bine, având grijă ca toate ingredientele să fie reci. Se pune totul într-un bol și se mixează, mai întâi la viteză mică apoi crescând treptat. Durează în jur de două-trei minute.

Între timp, este bine să punem gelatina în lapte și să o lăsăm să se hidrateze. Gelatina hidratată o punem apoi într-o ulcică la încălzit. Amestecăm bine și lăsăm la foc minim. Trebuie să se topească complet, fără să mai aibă granule. Apoi se toarnă gelatina peste crema și se mixează puțin. În felul acesta, se va lega mai bine crema.

Pentru a decora, tăiem codițele la căpșuni apoi le tăiem felii. Adăugăm în forma de tort un strat subțire de cremă, pentru a avea o bază pe care să stea căpșunile, apoi începem să punem căpșunile ca decor pe margine. Se toarnă apoi restul de cremă și se nivelează. Punem apoi totul la frigider, timp de o oră-două, până se întărește totul bine.

Pentru a pregăti jeleul care va înfrumuseța cheesecake-ul nostru cu căpșuni, începem prin a hidrata gelatina. Adăugăm gelatina în apă și amestecăm bine, apoi o lăsăm deoparte să se umfle. Următorul pas este să punem căpșunile într-un blender și să le pasăm până obținem un piure fin. Turnăm piureul obținut într-o cratiță și aprindem focul. Adăugăm zahărul și amestecăm bine. Dacă dorim o textură mai fină, putem trece piureul printr-o sită, însă nu este necesar să-l fierbem, doar să-l aducem la un ușor clocot. Oprim focul și lăsăm piureul să se răcească. Când acesta este călduț, adăugăm gelatina hidratată și amestecăm bine până când gelatina este complet dizolvată. Turnăm jeleul peste cheesecake-ul pregătit anterior și apoi lăsăm prăjitura la frigider peste noapte pentru a se întări corespunzător. Este ideal să lăsăm cheesecake-ul să se odihnească peste noapte pentru a obține cea mai bună consistență și pentru ca jeleul să se întărească perfect.

Astfel, cheesecake-ul cu căpșuni este gata de servit. Se poate pune la rece pentru o oră și puteți savura unul dintre cele mai bune deserturi.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
12 decembrie 2025
12 decembrie 2025
Articole similare
Angajări în Iași, înainte de sărbători. Cele mai multe posturi disponibile sunt în domeniile servicii, construcții și industrie
02:00
Angajări în Iași, înainte de sărbători. Cele mai multe posturi disponibile sunt în domeniile servicii, construcții și industrie
„Restaurantul American” din Valea Lupului a câștigat, la minut, contractele cu Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Iași. Scandalul cu firma de catering a luat amploare în urma revoltei părinților
02:00
FOTO „Restaurantul American” din Valea Lupului a câștigat, la minut, contractele cu Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Iași. Scandalul cu firma de catering a luat amploare în urma revoltei părinților
„Datini și obiceiuri de iarnă” este noua expoziție de la Palatul Culturii. Muzeul Etnografic al Moldovei readuce magia sărbătorilor de altădată
02:00
FOTO „Datini și obiceiuri de iarnă” este noua expoziție de la Palatul Culturii. Muzeul Etnografic al Moldovei readuce magia sărbătorilor de altădată
Astăzi, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei. De ce sunt schimbate veșmintele moaștelor sale în fiecare an
02:00
Astăzi, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei. De ce sunt schimbate veșmintele moaștelor sale în fiecare an
Cum a reacționat un controlor de la CTP când a găsit o femeie fără bilet în tramvai! Toată lumea a rămas surprinsă: „Mi s-a rupt sufletul când am văzut”
02:00
Cum a reacționat un controlor de la CTP când a găsit o femeie fără bilet în tramvai! Toată lumea a rămas surprinsă: „Mi s-a rupt sufletul când am văzut”
O singură ofertă a fost depusă la licitația de la Aeroportul Internațional din Iași! Conducerea va cheltui peste 2 milioane de lei pentru porțile de control automat al pasagerilor
02:00
O singură ofertă a fost depusă la licitația de la Aeroportul Internațional din Iași! Conducerea va cheltui peste 2 milioane de lei pentru porțile de control automat al pasagerilor
Așa mulți să-l sape pe Mișu, premarul?
02:00
Așa mulți să-l sape pe Mișu, premarul?
„Bruneta de aur” din lumea infractorilor, Flavia, a „produs” 100.000 de lei în doar câteva zile, la Iași. Iată cum a reușit tânăra de 19 ani să facă sacoșe de bani
02:00
FOTOEXCLUSIV „Bruneta de aur” din lumea infractorilor, Flavia, a „produs” 100.000 de lei în doar câteva zile, la Iași. Iată cum a reușit tânăra de 19 ani să facă sacoșe de bani
Direcția Silvică Iași derulează campania de împăduriri de toamnă. Vor planta 547.750 de puieți pe o suprafață de 109,55 hectare
02:00
Direcția Silvică Iași derulează campania de împăduriri de toamnă. Vor planta 547.750 de puieți pe o suprafață de 109,55 hectare
Meci de totul sau nimic! Politehnica Iași trebuie să câștige în deplasarea de la Șelimbăr pentru a menține speranțele promovării
02:00
SPORT Meci de totul sau nimic! Politehnica Iași trebuie să câștige în deplasarea de la Șelimbăr pentru a menține speranțele promovării