Actualitate

Cum sa faci rapid curatenie la domiciliu. 10 trucuri pe care le poti incerca

Publicat: 20 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum sa faci rapid curatenie la domiciliu. 10 trucuri pe care le poti incerca
Cum să faci rapid curățenie

Cum să faci rapid curățenie! Ei bine, secretul este să faci ordine înainte de a te apuca de curățenie. Astfel, treaba e pe jumătate rezolvată.

Potrivit unui studiu, o persoană își petrece în medie 1140 de zile din viață pentru a face ordine în casă. Cu alte cuvinte, în fiecare zi petreceți câte 2 ore pentru a face ordine! Există multe sfaturi pentru a accelera acest proces, precum și modalități eficiente de a menține curățenia pe parcursul săptămânii, fără a pierde timpul cu toate aceste treburi casnice.

Cum să faci curățenie mai rapid

În cele ce urmează vă prezentăm 10 trucuri profesionale care vă vor ajuta să faceți curățenie mult mai rapid. Totodată, astfel veți mențineți mai ușor ordinea în casă.

1. Așază lucrurile la locul lor

Deși acest lucru pare evident, uneori, în grabă, sărim peste această parte importantă. De fapt, acest lucru complică procesul de curățare mult mai mult decât credem. Cel mai bine este să începeți cu așezarea lucrurilor. Începeți cu o cameră, scoțând din ea toate lucrurile care nu ar trebui să fie acolo. Când veți vedea o cameră cu lucrurile așezate, puteți începe să o curățați.

2. Cum să faci curățenie mai rapid! Folosiți saci de gunoi

Când eliminați obiectele de care nu aveți nevoi, sacul de gunoi este cel mai bun prieten. Mergeți prin cameră și colectați din ea tot ce e inutil. Acest lucru va economisi timp pentru curățarea suplimentară în casă. În plus, va fi bine să scăpați de lucrurile pe care nu le mai folosiți în ultimele 10-12 luni. Acest lucru vă va ajuta să curățați casa de obiectele, în loc să le depozitați ani de zile.

3. Pregătiți un set de produse de curățare

Înainte de curățare, puneți deoparte produsele de curățare de care veți avea nevoie. Nu este necesar să cumpărați produse de curățenie scumpe. Nu uitați că veți avea nevoie de un produs de igienă, un înălbitor, soluție pentru instalații sanitare, pentru curățarea sticlei, o cârpă și o perie. Puneți tot ce aveți nevoie într-un singur coș și duceți cu voi în fiecare cameră pe care o veți curăța.

4. Îndepărtați praful de sus, apoi de jos

Cum să faci curățenie mai rapid! Când ștergeți suprafețele, tot praful, murdăria și firimiturile zboară pe podea. Începând cu un aspirator, colectați pur și simplu tot ce s-a acumulat acolo înainte de curățare. Astfel, în final, podeaua dvs este încă murdară. Pardoselile și covoarele ar trebui să fie ultima etapă de curățare.

5. Cum să faci rapid curățenie! Faceți curățenie după o schemă

Chiar dacă acest lucru nu pare a fi cel mai logic gând, face minuni dacă este urmărit! În loc să curățați suprafețele despre care credeți că sunt murdare, considerați-le pe toate murdare. Nu putem vedea bacteriile și ele se pot acumula în locuri care par a fi perfect curate. Începeți curățarea într-o cameră separată, deplasându-vă de la stânga la dreapta. Așa veți curăța complet întreaga casă fără a evita ceva.

6. Nu frecați, ci pulverizați

Puteți economisi mult timp dacă folosiți un spray pentru a curăța suprafețele, în loc să frecați doar zona murdară. Pur și simplu pulverizați toate suprafețele pe care le vedeți de la stânga la dreapta. Apoi intrați în camera alăturată și faceți același lucru fără să ștergi nimic. Când terminați cu toate încăperile, produsul absoarbe deja murdăria suficient de bine, astfel încât să poată fi șters pur și simplu cu o cârpă. Începeți să îl ștergeți din prima cameră în care ați început pulverizarea. Acest lucru va economisi timp și va face ca totul să strălucească fără mișcări obositoare.

7. Nu uitați de plintă

Mult praf se acumulează foarte repede pe plinte și acesta este exact locul pe care îl sărim de multe ori la curățare. O casă curată cu plintele pline de praf este încă murdară. Imaginați-vă că v-ați dus la un restaurant în care s-a acumulat mult praf pe plinte. Este puțin probabil că veți dori să rămâneți într-o astfel de încăpere. Deci, în timp ce ștergeți praful, nu uitați să mergeți cu o cârpă umedă și de-a lungul plintelor, de la stânga la dreapta. Nu durează mai mult de un minut în fiecare cameră.

8. Cum să faci rapid curățenie! Aspirați suprafețele mobilierului tapițat

Mobilierul tapițat trebuie aspirat săptămânal din motive de igienă. Suprafața canapelelor și saltelelor poate conține mai mult de 10.000 de acarieni. Aceste vietăți se hrănesc cu celule moarte ale pielii umane, iar numărul acestora este în continuă creștere. Deși este posibil să nu fiți alergic la acarienii prafului, în viitor, acestea pot provoca această reacție.

9. Folosiți detergent de vase pentru a curăța sticla

Cum să faci rapid curățenie! În loc de un detergent special pentru sticlă, utilizați pe cel de vase. Curăță grăsimea și alte pete mult mai bine decât soluția pentru sticlă.

10. Curățați imediat aparatele electrocasnice

Este important să curățați aparatele și echipamentele din bucătărie imediat după utilizare și nu cu 2 ore mai târziu. Funcționarea aparatelor cum ar fi un toaster, cuptor sau cuptor cu microunde este asociată cu încălzirea, iar stropii din alimente cad foarte ușor pe suprafața lor. Dacă le lăsați să se răcească complet, curățarea lor suplimentară va fi un adevărat coșmar. În plus, este aproape imposibil să nu deteriorați suprafața metalică a aparatului.

Adauga un comentariu