Cum sa faci sa nu mai sara uleiul din tigaie

Publicat: 01 iul. 2010
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum sa faci sa nu mai sara uleiul din tigaie
6

Gatitul cu ulei, iti poate face mare mizerie in bucatarie. Pe masura ce vei face sote de ciuperci sau vei praji un pui, vei observa ca o ceata fina de ulei se va aseza pe aragaz si dulapuri. Aceasta ceata fina poate reprezenta insa o mare mizerie. Din fericire, exista cateva trucuri pe care le puteti folosi pentru a evita stropii de ulei din bucataria voastra.

In primul rand indepartati excesul de umiditate. Apa si uleiul pur si simplu nu se amesteca. Cand plasati alimente congelate intr-o tigaie, fie ea adanca, veti observa ca uleiul va incepe imediat sa stropeasca. Pentru a preveni acest lucru, lasa alimente-le inghetate pentru cateva clipe la temperatura camerei pentru a elimina excesul de cristale de gheata din alimente. Pune deci alimentele la dezghetat in timp ce se infierbanta uleiul si apoi introdu-le in tigaie.

Presara un pic de sare deasupra uleiului din tigaie. Cand carnea si legumele se prajesc, adauga un pic de sare in uleiul in care se gatesc. Sarea va controla rapid stropii de ulei ce vor sari din cauza umiditatii din alimente.

Folositi o tigaie cat mai adanca. Aceasta va ajuta ca stropii de ulei sa nu sara prin toata bucataria. Aceasta tehnica este extrem de utila atunci cand prajiti sunca sau alte produse condimentate la care nu mai puteti adauga sare.

Controlati temeprartura de prajire. Uneori, aragazul este stropit de ulei din cauza temperaturii prea ridicate de prajit. Nu totul trebuie sa fie la foc mare. Daca uleiul stropeste prea tare, reglati caldura.

Foliseste un capac pe tigaie. Unele alimente vor stropi, indiferent de ceea ce prepari. Folosind un capac va veti asigura ca uleiul ramane in tigaie si nu pe dulap sau aragaz. Cand iei tigaia de pe foc, asteapta cateva moment si abia aopi ridica capacul.

Adauga un comentariu