Un aluat pentru gofre care poate fi pus și la congelator, te va salva atunci când ai nevoie de o masă rapidă sau când apar la ușă musafiri neașteptați. Doar le scoți din cutie și în 10 minute ai cel mai delicios desert.
Gofrele sau vafele, așa cum mai sunt ele cunoscute, sunt o specialitate belgiană delicioasă și ușor de preparat. Acestea pot fi servite în diverse feluri, atât ca aperitiv dulce sau sărat, cât și ca desert. Pentru a prepara gofre nu îți trebuie foarte mult timp la dispoziție și niciun talent de patiser înnăscut.
Cum să faci un aluat pentru gofre chiar la tine acasă
Dacă ești o persoană foarte ocupată această rețetă de aluat pentru gofre de pus la congelator poate să te salveze atunci când ai nevoie să pregătești ceva rapid. Sunt perfecte pentru mic dejun sau pentru gustări alături de sirop de arțar, dulcețuri, cremă de vanilie, cremă de ciocolată, frișcă, înghețată.
Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru astfel de preparate. În plus, poți face o mulțime de combinații delicioase din ingrediente simple. Sunt ingredientele pe care, cu siguranță, le deții în cămară sau prin frigider. Important este să obții un aluat cu o consistență potrivită pentru reușita vafelor.
Iar în cazul în care nu deții un astfel de aparat electric pentru gofre, poți folosi tigaia. Prepari compoziția pentru vafe și coci delicioasele delicatese așa cum procedezi și pentru rețetele de clătite. Le rumenești frumos, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.
Pentru gofre ai nevoie doar de 55 g unt nesărat topit; 25 g zahăr granulat; 225 g iaurt simplu; 3 ouă mari; 235 ml lapte; 1 linguriță de extract de vanilie; 4 lingurițe de praf de copt; 1 linguriță de sare; 260 g de făină; spray ulei.
Indicații de preparare
Untul topit, zahărul și iaurtul se pun într-un castron mare și se amestecă. Apoi se adaugă ouăle și se mixează compoziția până se omogenizează. După aceea, se încorporează laptele și vanilia. Se presară praf de copt și sare și se amestecă pentru a se integra bine în aluat. Se amestecă făina și se mixează până se încorporează.
Se încinge tigaia sau aparatul pentru vafe conform instrucțiunilor producătorului și se pulverizează cu spray de ulei. Se gătește prima vafă până când abia începe să se coloreze puțin, 30-60 de secunde, se transferă pe un grătar de răcire. Se repetă procedura cu aluatul rămas. La tigaie se va lăsa mai mult timp pentru ca vafele să fie gata.
Vafele se dau la congelator chiar pe acest grătar până când sunt complet înghețate. După aceea, se transferă într-o pungă sau recipient etanș. Când urmează să fie consumate, se pun congelate direct în prăjitorul de pâine și se gătesc până când sunt crocante și ușor rumenite. De asemenea, se pot găti într-un cuptor încălzit la 200°C.
Aluatul pentru aceste gofre pentru congelator nu este diferit de cel pentru desertul obișnuit, doar că nu trebuie să le gătești în totalitate. Când vei vrea să le consumi trebuie doar să le pui în prăjitorul de pâine sau la cuptor. Din acest aluat pentru gofre vor ieși niște vafe crocante la exterior și moi la interior, așa cum trebuie.