Actualitate

Cum să îngrijești tenul. Așa poți micșora porii de pe față

Publicat: 12 nov. 2019

Cum să îngrijești tenul. Porii dilataţi de pe faţă reprezintă o problemă pentru mulţi dintre oamenii care ţin la aspectul lor fizic.

Deşi, din punct de vedere tehnic, reducerea permanentă a porilor nu este posibilă, exista câteva posibilităţi de a-i face să arate mai mici.

Cum să îngrijești tenul

În cele ce urmează vă prezentăm câteva tehnici prin care puteți micșora porii de pe față.

1. Foloseşte un produs de curăţare fără ulei şi clăteşte cu apă rece. Un produs de curăţare fără ulei va îndepărta murdăria, uleiul şi machiajul. Totodată va lăsa un nivel ridicat de umiditate pe suprafaţa pielii. Clăteşte fața cu apă caldă înainte de a aplica agentul de curăţare pentru a-ţi deschide porii. Clăteşte curăţătorul cu apă rece pentru a închide porii.

Măștile sunt de mare ajutor

2. Utilizează o mască pe bază de argilă. Acest tip de mască oferă mult ulei şi apa, făcând ca porii tăi să pară mai mici. Aplică măşti de argilă ce conţin bentonită şi caolin.

3. Încearcă şi alte tipuri de măşti. O mască făcută acasă ar putea avea o reţetă simplă! Amestecă două ouă, patru linguri de zahăr şi câteva picături de lichid acid (oţet sau zeamă de lămâie). Întinde masca pe față şi las-o să acţioneze 15 minute. Clăteşte-te cu apă rece.

4. Cum să îngrijești tenul cu tonere. Tonerele sunt utile în special dacă pielea ta are o strălucire excesivă, din cauza acumulării de ulei. Practic, tonerul ajuta la eliminarea uleiurilor din ten şi previne înfundarea porilor. Utilizează un toner după curăţare, dar înainte de hidratare.

Nu uita de loțiunile astringente

5. Loţiunile astringente (astringenţii) sunt asemănătoare tonerului, însă sunt create pe bază de alcool. Acestea determina restrângerea tesusutului facial şi astfel reduc şi porii. Astringenţii sunt recomandaţi numai pentru pielea grasă şi toleranţă. Ei sunt, în schimb, prea duri pentru pielea sensibilă şi uscată.

Cum să îngrijești tenul. Exfolierea pielii

6. Fă exfolierea fizică a pielii pentru a desfunda porii. Exfolierea presupune îndepărtarea stratului mort de piele, numit stratum corneum. Fă o astfel de exfoliere de maximum 2 ori pe săptămână.

7. Peelingul chimic este o soluţie pentru micsoarea porilor. Foloseşte procedeul în mod progresiv, deoarece peelingul chimic e mai agresiv decât exfolierea fizică. Astfel, pielea se va obişnui încet dar sigur cu concentraţii mai mari.

8. Protejează-te de soare. Razele solare pot deteriora pielea şi pot dilata porii faciali. Pentru a evita un astfel de scenariu, aplică cremă de protecţie solară cu acţiune uşoară (care nu blochează porii).loading...

Adauga un comentariu