Magazin

Cum să îți protejezi afacerea de atacurile cibernetice

Publicat: 22 iun. 2021

De obicei,  multe companii  nu se gândesc la securitatea cibernetică, iar dacă o fac, nu cred că există posibilitatea să li se întâmple lor. Potrivit studiilor efectuate în diferite  companii din Marea Britanie, 51% dintre ele au spus că nu cred că vor avea o problemă cibernetică. Cu toate acestea, 60% dintre companiile aceste companii  au experimentat deja o problemă legată de securitatea cibernetică.

Un atac cibernetic nu constă doar în  simpla pierdere a unor documente, deoarece pierderea datelor poate avea un impact dezastruos asupra unei companii, indiferent de mărimea sa. Haideți să aflăm împreună ce presupune un atac cibernetic, care pot fi repercusiunile și care este modul de prevenire a fără a investi mulți bani sau timp.

Odată cu dezvoltarea economiei, tot mai multe companii nu reușesc să protejeze datele în mod adecvat. În timp ce multe companii susțin că nu se protejează aceste date, deoarece cred că sunt mult prea lipsite de importanță pentru un posibil atac, multe dintre ele  nu vor să cheltuiască timp  sau bani pentru ceva ce nu cred că va avea loc. Cu toate acestea, prevenirea unui atac are costuri mult mai reduse față de  reparațiadaunelor care pot să apară.

Ce este un atac cibernetic?

Un atac cibernetic reprezintă o  încercare a hackerilor de a distruge sau  deteriora o rețea sau un sistem de calculatoare. În mod normal, este reprezentat de o  încălcare a datelor, care apare  atunci când datele sensibile sau confidențiale au fost vizualizate, utilizate sau furate de o persoană fără autorizație. Un atac cibernetic poate avea  forma unui  furt de identitate, viruși, programe malware sau fraudă.

Cum are loc un atac cibernetic?

Există mai multe moduri prin care hackerii pot accesa rețeaua dumneavoastră, dar multe dintre aceste atacuri sunt în prezent  subtile și silențioase, ceea ce le face greu de detectat.Atacurile cibernetice apar de obicei prin e-mail-uri de phishing, atacuri mobile sau deturnarea traficului. Deoarece e-mailurile de phishing sunt concepute pentru a arăta ca e-mailuri sigure, este foarte greu să le detectați. Potrivit experților în domeniu, cel mai bun mod de a preveni atacurile cibernetice în ceea ce privește  criptarea și deteriorarea datelor companiei dumneavoastră  este prin educarea angajaților. și instruirea lor pentru a ști cum să recunoască  un e-mail de phishing. E-mailurile de tip phishing arată de obicei un fel de urgență și au inclusă o extensie de fișier

Cum puteți preveni atacurile cibernetice?

1. instalarea unui software antivirus. Deși atacurile cibernetice sunt de obicei direcționate către companii, virușii se întâmplă în mod aleatoriu și sunt mult mai frecvente. Deși este posibil ca un virus să nu vă cripteze datele, acesta ar putea să le fure și să vă infecteze computerul, încetinind productivitatea.Cel mai bun software antivirus poate împiedica adesea 99% din virușii cunoscuți. De asemenea, vă poate proteja împotriva programelor spyware concepute pentru a privi acțiunile companiei dvs. și a vă înregistra datele. De asemenea, vă protejează de spamul nedorit.

2.folosirea unui VPN. Dacă dețineți o companie, este posibil ca unii dintre angajații dumneavoastră. să lucreze de la distanță. Telefoanele inteligente și tabletele avansate facilitează munca în afara biroului sau chiar în timpul deplasării. Dar există posibilitatea ca afacerea pe care o dețineți  să fie expusă riscului unui atac cibernetic. Dacă sunteți conectați la o  rețea WiFi publică, hackerii pot intercepta cu ușurință orice date le trimite angajatul. Un VPNcriptează datele, ceea ce face ca hackerii să îl intercepteze mult mai greu.Pentru a vă convinge singuri de eficiența unui asemenea serviciu,  puteți  să testați ce VPN gratuit este bun. VPN-urile sau rețelele private virtuale au fost create la început  pentru companiile mari și guvernele , astfel încât angajații care lucrează la distanță să se poată conecta în siguranță la rețeaua companiei, fără punerea în pericol a datelor. Un VPN creează un tunel între dispozitivul muncitorului și serverul companiei, protejându-l de hackerii care doresc să fure datele.

3.utilizarea unui firewall. În timp ce software-ul antivirus poate detecta de obicei un virus și îl poate scăpa, un firewall îl împiedică să ajungă la computer. Un firewall creează un fel de zid între computerul dumneavoastră  și internet . Pe măsură ce navigați pe web, trimiteți în mod constant pachete de informații Un firewall va filtra aceste pachete și va acționa ca un scut împotriva oricăror acțiuni  dăunătoare .

 

 

 

 

Adauga un comentariu