Prima pagină » IT&C » Cum să mărești semnalului telefonului Samsung Galaxy?
Cum să mărești semnalului telefonului Samsung Galaxy?

Cum să mărești semnalului telefonului Samsung Galaxy?

18 mart. 2021, 15:34, 1 ,
în IT&C

Aveți probleme cu semnalul la telefoanele Samsung și ați dori să creșteți semnalul telefonului tău Samsung. Chiar daca operatorii de telefonie promit o acoperire de 99% din tara, câteodată nu este suficient. În continuarea vă prezentam cum puteți îmbunătățiți semnalul de pe telefonul tău Samsung Galaxy, daca este necesar.

Cu cât antena GSM are mai mulți utilizatori simultan, cu atât semnalul vă fi mai slab. Acesta este un lucru normal al acestor antene. Operatorii de telefonie mobila ne mai avertizează că sunt și niste locuri fară semnal (în lifturi, parcări subterane, pasaje subterane, etc.). Probleme cu semnalul pot apărea și în munți, păduri – copacii pot bloca semnalul GSM. Când întâlnești o astfel de zona, de obicei tot ce trebuie să faci este să-ți schimbi poziția. Dar dacă mersul în căutarea unui semnal nu aduce rezultate pozitive?

Cum poți să mărești puterea semnalului la telefonul Samsung

În primul rand, ar trebuii să te asiguri că telefonul tău Samsung este original și nu e contrafăcut. Modele contrafăcute folosesc parti cu o calitate inferioare ce duce automat la o performanta mai proasta a telefonului. Dacă totul este în regula cu telefonul atunci cea mai simpla opțiune poate fi și cea mai buna.

Încercați să schimbați manual rețeua de 4G la 3G sau chiar la GSM (2G). Rețeaua 2G sau GSM poate prelua un semnal de la o distanta de până la 8 kilometri, în timp ce în 3G și 4G distanta este mult mai mica. La noile rețele de tip 5G raza de acoperire a unei antene este de doar 500 de metri. În oricare rețea vă aflați apelurile de tip voce nu vor fi afectate dar viteza internetului vă scădea semnificativ. În 2G viteza de download este de aproximativ 0.1 Mbit/s, iar în 5G poate ajunge și la 1Gbit/s.

Ce setări trebuie să faci la telefon pentru a mari puterea semnalului la telefonul Samsung

Pentru a face acest lucru:

  1. Accesați setările
  2. Selectați opțiunea „ Mai multe rețele” din setările conexiunii .
  3. Apoi selectați Rețele mobile .
  4. Găsiți modul de rețea .
  5. Schimbați rețeaua de la 5G la 2G .

Telefonul tău poate nu are 5G, de aici schimbi de la 4G sau 3G la 2G. Asta iți vă asigura cel mai mare semnal de care telefonul și antena GSM este posibil.

O alta opțiune mai avansata este utilizarea unui achiziționarea unui amplificator semnal GSM, iar scopul lui este să amplifice semnalul antenelor GSM din zona. O antenă externă preia semnalul, care este apoi transmis printr-un cablu de comunicație către un dispozitiv situat în interiorul clădirii. Prețul unui astfel de dispozitiv variază și depinde de dimensiunea clădirii.

O opțiune mai ieftina este o antena GSM 4G sau 3G. De obicei aceasta antena este destul de mica și poate fi plasata oriunde aveți nevoie. Cu cât antena este mai mare, cu atât și semnalul este mai bun. Daca aveți nevoie de o antena pentru o casa mai mare sau o clădire de birouri, vă recomandam să angajați o companie specializata în acest domeniu.

Dacă ați încercat toate metodele și niciuna nu a mers, vă recomandam să schimbați operatorul. Poată că cauza problemelor voastră se afla la ei.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *