Magazin

Cum să maximizezi spațiul din bucătăria ta

Publicat: 29 nov. 2022
Cum să maximizezi spațiul din bucătăria ta

Spațiul din bucătărie a fost dintotdeauna un subiect de lungi discuții pentru că, uneori, oricât de mult ar fi, tot nu pare suficient. Iar atunci când bucătăria ta nu este tocmai bucătăria cu un spațiu generos la care ai visat, lucrurile devin și mai complicate. Dacă și tu te confrunți cu problema lipsei de spațiu în bucătărie, acest articol vine în sprijinul tău cu idei și sfaturi numai bune de aplicat.

Cum să maximizezi spațiul din bucătărie

Bucătăria este un spațiu important în orice locuință și, tocmai de aceea, este important să știi cum să profiți din plin de fiecare centimetru. Iată câteva metode practice prin care poți face asta chiar la tine acasă:

Fă curat în sertare 

Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files. GALERIE FOTO. Imaginile dezastrului, după cutremurele din Turcia. Clădiri rase de pe fața Pământului, oameni sub dărâmături
GALERIE FOTO. Imaginile dezastrului, după cutremurele din Turcia. Clădiri rase de pe fața Pământului, oameni...

Primul și cel mai simplu pas spre o bucătărie mai spațioasă este să eliberezi din spațiul deja existent. Ia-ți o zi și aruncă ingredientele sau condimentele care au expirat sau sunt alterate, mută în debara borcanele golite și aruncă vesela ciobită. 

Compartimentează

Un sertar bine compartimentat îți face viața mai ușoară. Investește într-un sistem de compartimentare pentru sertarul cu tacâmuri, și vei economisi nu doar spațiu, ci și timp prețios pe care altfel l-ai pierde scotocind după tacâmuri.

Instalează o bandă magnetică pentru cuțite

Din nicio bucătărie nu lipsesc cuțitele. Alege însă să nu le lași să aglomereze inutil sertarul de tacâmuri și ia o bandă magnetică doar pentru ele. Atenție, însă: dacă ai copii, pune-le la o înălțime la care cei mici să nu poată ajunge!

Investește într-o ladă frigorifică

Uneori tindem să uităm că și spațiul din frigider este tot spațiu de depozitare. Dacă nu-ți sunt suficiente cămara și congelatorul, atunci poate a venit momentul să investești într-o ladă frigorifică în care să depozitezi peste iarnă toate fructele, legumele și preparatele, fără teamă că nu îți va ajunge spațiul. Pe Altex.ro poți găsi numeroase modele performante, la un bun raport calitate-preț.

Folosește spațiul pe verticală în avantajul tău

Poate că bucătăria ta nu e chiar cea mai spațioasă, dar ești sigur că folosești tot spațiul pe care îl ai la dispoziție? Pentru a câștiga spațiu suplimentar, alege sa amenajezi pe verticală. Montează cuiere pentru oale, ibrice și căni, rafturi pentru borcanele cu ingrediente vărsate, cum sunt zahărul sau făina, și brusc bucătăria ta o să fie mai liberă.

Modifică dulapurile 

Aceasta este o soluție care cere puțin mai mult efort, însă rezultatele sunt pe măsură. Montează suporți pe interiorul ușilor de la dulapuri, astfel încât sulurile de hârtie de copt, folie de aluminiu, tocătoarele sau folia alimentară să fie ordonate, nu răspândite prin toată bucătăria.

Adaugă spațiu extra în frigider

Dacă ești genul de persoană care petrece mult timp în bucătărie, atunci probabil ai nevoie de extra spațiu în frigider. Vestea bună este că poți rezolva asta fără efort, cu ajutorul rafturilor magnetice, pentru un plus de spațiu de depozitare și confort.

Nu mereu spațiul pe care îl avem la dispoziție în bucătărie este potrivit pentru nevoile noastre, însă el poate fi maximizat și folosit în mod practic, cu un minimum de investiție și efort. Tot ce îți trebuie pentru asta este atenție la detalii și o bună vedere de ansamblu. 

Sursă foto: pexels.com.
Adauga un comentariu