Prima pagină » Lifestyle » Cum să renunți la fumat: cele mai bune moduri potrivit oamenilor de știință
Cum să renunți la fumat: cele mai bune moduri potrivit oamenilor de știință

Cum să renunți la fumat: cele mai bune moduri potrivit oamenilor de știință

15 feb. 2021, 14:27,
BZI.ro, în Lifestyle

Cei care decid să renunțe la fumat fac până la 30 de încercări, spun cercetătorii înainte de a reuși. Acest lucru se datorează dificultăților de a renunța la obiceiurile proaste în general, precum și caracteristicilor individuale ale organismului.

Metoda care a funcționat pentru cinci dintre prietenii tăi poate fi greșită. În schimb, puteți veni cu propriul mod de a renunța la fumat, care categoric nu va funcționa pentru prietenii dvs., dar va fi incredibil de eficient în cazul dumneavoastră.

1. Setați o dată pentru a vă pregăti

Acesta este motivul pentru care experții recomandă începe o luptă personală împotriva fumatului. Și din motive întemeiate.

Majoritatea fumătorilor, cel puțin o dată în viață, au decis: „Gata, de mâine – nici măcar un puf!” Desigur, s-au ținut de cuvânt. Până la primul șoc nervos sau momentul uitării. „O, sunt cu o țigară, nici nu știu cum s-a întâmplat …”

Problema este că fumatul nu este doar dependență fiziologică, ci și psihologică . Este posibil să nu fiți conștienți de acest lucru, dar țigara este strâns legată de lucruri semnificative, vitale. De exemplu, abilitatea de a respira în mijlocul unei zile de lucru agitată. Discutați în camera de fumători despre ceea ce nu trebuie discutat în birou. Vorbeste la telefon cu persoana iubita. Bea o ceașcă de cafea fără să te gândești la nimic – doar „lipindu-te” în peisajul din jur.

Dacă întrerupeți fumatul într-o zi, se formează o gaură căscată în locul acelor plăceri semnificative. Totul pare să fie OK, o ceașcă de cafea în mână, dar lipsește ceva. Și această lipsă strică toată distracția.

Preparatul este după cum urmează. Trebuie să separi fumatul de odihna și plăcerea de zi cu zi Dacă sunteți obișnuiți să combinați o ceașcă de cafea cu o țigară – beți, dar fără o țigară. Fă-ți o promisiune: „Îmi voi bea cafeaua și o să fumez în 15 minute” și ține-ți promisiunea. Dacă aveți nevoie de o comunicare informală cu colegii, mergeți la ea fără țigară, promițându-vă din nou o pauză de fum ceva timp mai târziu.

2. Înlocuiți fumatul cu alte plăceri sau activități

Sincronizare perfecta a renunța la fumat este vacanță. Nu există stresuri care să provoace o țigară. Există o mulțime de activități interesante.

Este suficient să nu luați țigări cu dvs. pe un rafting pe un râu furtunos de munte sau să mergeți într-un tur cu autobuzul prin Europa pentru a vă oferi posibilitatea de a fuma și veți fi surprinși să descoperiți că puteți face ușor fără fum pentru câteva zile aglomerate și interesante.

3. Mergeți la sport

Când vine vorba de terapia de substituție, exercițiile fizice sunt una dintre cele mai sănătoase opțiuni. Cercetarile arata, practicarea sportului distrage atenția de la gândirea la țigări, se înveselește și oferă un sentiment de control asupra propriei persoane.

După ce ați lucrat cu o bilă sau ați înotat un kilometru sau doi, începeți să vă simțiți ca o persoană puternică, cu voință puternică, care este destul de dinți să nu renunțe la principiile de dragul unui fel de strângere.

4. Cereți ajutor unui specialist

Pentru început – la terapeut. Există medicamente care blochează receptorii asociați cu dependența de nicotină din creier. Ca urmare, o persoană a fost înțărcată treptat și ușor din țigări. Dar tratamentul medicamentos are o serie de efecte secundare, deci numai un medic calificat poate să-l prescrie și să îl efectueze .

O opțiune este să urmezi o terapie comportamentală cu ajutorul unui psihoterapeut. Acest specialist vă va analiza profilul psihologic, vă va ajuta să găsiți motivele care vă fac să poftiți de țigări și vă va spune cum să vă reglați stilul de viață, astfel încât pofta de nicotină să scadă. În mod ideal, la zero.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *