Lifestyle

Cum să scapi de cearcănele și pungile de sub ochi

Publicat: 16 sept. 2020

Este timpul să nu mai mizăm pe corectori și fundații. Pentru a scăpa de cearcănele de sub ochi, trebuie să începeți cu principalul lucru: să înțelegeți de ce au apărut brusc. Avem de-a face cu medicul-cosmetolog Yulia Dziuba.

Cosmetologii din întreaga lume nu în zadar solicită îngrijiri speciale pentru zona din jurul ochilor. La urma urmei, pielea este foarte delicată și subțire (de patru ori mai subțire decât în ​​alte părți ale corpului). Atât de subțire încât vasele de sânge sunt vizibile. Sângele din vase stagnează foarte adesea din cauza aportului insuficient de oxigen – așa apar cercurile de sub ochi. În plus, atingem în permanență pielea din această zonă: cu trei, când ochii au mâncărit, ștergem lacrimile, spălăm activ produsele cosmetice și așa mai departe. Astfel de acțiuni afectează capilarele, ducând la mici hemoragii. Da, sunt foarte mici, dar cercurile de sub ochi devin și mai vizibile.

De unde vin cearcănele sub ochi?

Lipsa de somn

Șapte până la opt ore de somn este norma , care încă nu a fost anulată. Încercați să nu scrieți rapoarte noaptea sau să urmăriți un alt episod din emisiunea dvs. TV preferată în favoarea unui ten proaspăt. Noaptea, în timpul somnului, corpul și pielea noastră se odihnesc, pregătindu-se pentru o nouă zi. Dacă acest lucru este neglijat, în dimineața următoare fața va arăta obosită și plictisitoare, iar vasele de sânge vor apărea mai clar.

Stresul și oboseala cronică

Dacă biroul a devenit a doua ta casă, iar ultima călătorie la cinematograf a avut loc în urmă cu aproximativ cinci ani, nu ar trebui să te mire de unde provin astfel de cercuri înfiorătoare sub ochi. Încercați să mergeți mai des în aer curat, să ieșiți în natură, să meditați înainte de culcare, să vă dedicați mai mult timp și să nu exagerați inutil.

Stil de viață nesănătos

Alcoolul, fumatul și abuzul de alimente nesănătoase vă pot afecta sănătatea și pielea (uneori iremediabil). Utilizarea nicotinei și a alcoolului se reflectă instantaneu pe față: umflături, cercuri pronunțate sub ochi, riduri premature, ten plictisitor. Niciun produs cosmetic nu va ajuta aici – doar o respingere completă a obiceiurilor proaste. Același lucru este valabil și pentru o alimentație deficitară.

Îngrijire necorespunzătoare a pielii

Dacă simțiți că pielea din jurul ochilor are nevoie de îngrijire, folosiți creme speciale. Au o textură ușoară și sunt potrivite pentru îngrijirea pielii delicate. În mod ideal, produsul ar trebui să fie sfătuit de cosmeticiana dumneavoastră.

Alergia la produse cosmetice este o cauză frecventă a cearcănelor. Dacă ochii vă mâncăresc și se inflamează, doriți să le frecați, ceea ce dăunează pielii din jurul ochilor.

Boli

Cearcanele și pungile de sub ochi pot indica boli ale sistemului cardiovascular, rinichi, ficat, glanda tiroidă, deficit de fier. Din păcate, cosmetologia modernă este neputincioasă aici. Doar tratamentul potrivit de către medic vă poate ajuta.

Dacă cercurile apar brusc recent, faceți o examinare pentru a afla dacă totul este în regulă cu corpul dumneavoastră.

Ereditate și identitate națională

Dacă toate punctele anterioare nu explică cauza cercurilor întunecate, este posibil ca problema să vi se transmită pur și simplu. În plus, cercurile de sub ochi se găsesc adesea la persoanele cu pielea mai închisă în mod natural, în naționalitățile sudice.

Distingeți între cearcăne și pungi sub ochi. Acesta din urmă apare de obicei din cauza edemului – dacă ați băut multă apă noaptea, ați plâns mult – sau a unei creșteri a volumului de țesut periorbital (țesut adipos). Dacă în primul caz totul dispare în câteva ore, în al doilea nu se poate face fără ajutorul profesioniștilor. În plus, gențile sunt adesea rezultatul unor boli grave (le-am menționat mai sus).

Cearcanele sunt mult mai ușoare. Pentru a scăpa de ele, trebuie să faceți următoarele: renunțați la fumat și beți mai puțin alcool (dacă aveți astfel de obiceiuri), faceți o alegere în favoarea alimentelor sănătoase și dormiți suficient . Și, de asemenea, utilizați serviciile cosmetologilor sau îngrijiți-vă singur pielea.

Cum să scapi de cercurile sub ochi

Proceduri de cosmetologie

Există diferite moduri de a corecta cearcănele și pungile de sub ochi. Masajul lucrează mușchii și îi relaxează pe cei mai strânși. Microcurenții normalizează circulația sângelui și a limfelor și funcționează la nivel celular, îmbunătățind microcirculația și procesele metabolice.

Corpul este un sistem unic, deci trebuie să lucrați întreaga față și zona gâtului. Cel mai bun efect va fi atât masajul, cât și microcurenții.

Pentru a elimina pigmentarea naturală din jurul ochilor, se utilizează resurfacing și peeling cu laser. Astfel, este posibil să distrugeți pigmentul. Injecțiile pe bază de peptide sunt, de asemenea, utilizate pentru a corecta imperfecțiunile cosmetice de sub ochi. Medicamentele în sine pot fi diferite: există mijloace de îmbunătățire a circulației sanguine și limfatice și există mijloace de descompunere a celulelor adipoase sub ochi. Doar medicul decide ce proceduri și în ce secvență trebuie făcute.

Organismul este un sistem dinamic. Medicul vă va ajuta să obțineți un anumit rezultat, dar după proceduri, 70% din succes se datorează unui stil de viață sănătos.

Produse cosmetice

Îngrijirea pielii la domiciliu cu produse de înfrumusețare nu este la fel de inutilă pe cât cred mulți oameni. Principalul lucru este să știți ce ar trebui să fie în compoziția instrumentului pentru ca acesta să funcționeze cu adevărat. Piața cosmeticelor oferă o gamă largă de produse: creme, geluri, plasturi, role, măști. Dar forma nu este la fel de importantă ca umplutura: compoziția ar trebui să conțină arnica, extract de castane, vitamina C. Dacă aveți hiperpigmentare în jurul ochilor încă de la naștere, folosiți produse cosmetice cu arbutină – această substanță blochează producția de pigment.

Iată ce recomandă experții Clinicii Mayo pentru a face față cercurilor întunecate:

  • folosiți rece. Aplicați linguri răcite sau pliculețe înghețate pe zona sub ochi pentru o perioadă scurtă de timp;
  • dormi pe două perne. Sau la un nivel înalt. Deci sângele nu se va repezi prea mult la cap;
  • dormi în plus. Trage un pui de somn în timpul zilei dacă nu ai reușit să dormi suficient noaptea. Fața va deveni mai puțin palidă și cercurile vor fi mai puțin vizibile.

 

 

Adauga un comentariu