Cancan ultimă oră

Cum să scapi de insomnie. 7 trucuri susținute de știință

Publicat: 27 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum să scapi de insomnie. 7 trucuri susținute de știință

Insomnia este un fenomen care poate pune stăpânire pe noi în cele mai neașteptate momente. Și nu e deloc plăcut, mai ales când nu știi exact ce trebuie să faci ca să poți dormi ca înainte. Iată câteva trucuri care chiar funcționează.

Fă-te confortabil

Asigură-te că patul tău este comod. Schimbă perini, așternuturi și pilote. Investeș-te într-o salte de calitate. Patul este locul în care petreci opt ore din zi și este recomandat să nu faci compromisuri pentru calitatea somnului tău.

Bea ceaiuri din plante

Acestea au capacitatea de a te liniști și relaxa. O cana de ceai fierbinte din plate, cu un strop de ghimbir sau scorțișoară poate face minuni pentru somnul tău.

Închide tot ce ține de tehnologie

Telefon, televizor, orice te poate distrage și agita. E ok să le folosești seara cât dorești, dar odată ce te-ai pus în pat, renunță la orice dispozitiv de acest gen.

Citește

Este dovedit că cititul înainte de somn te relaxează și ajută la un somn lin.

Stabilește-ți orele de somn

Dacă timpul tău pentru somn e haotic și niciodată la fel, nu vei face niciun progres. Alege o oră la care te pui să dormi și menține-o. Opt ore de somn cel puțin, în fiecare noapte.

Consumă alimente pe bază de magneziu

Magneziul ajută foarte mult somnu. Poți alege dintr-o grămadă de alimente, cum ar fi: legumele verzi, ciocolată neagră, alune și alte tipuri de nuci, banane și cereale integrale.

Patul trebuie să rămână pat

În cazul în care ai obiceiul să mănânci în pat sau să lucrezi din pat, renunță la a mai face asta. Folosește patul strict pentru dormit.

Adauga un comentariu