National

Cum să te lași de fumat? Metode simple care te vor ajuta să scapi de acest viciu

Publicat: 28 feb. 2020

Daca sunteti fumator, cunoasteti cu siguranta chinul teribil de a renunta la tigari. Incercari repetate, soldate cu multe nereusite. Iata cateva sfaturi pe care le puteti urma cand veti dori cu adevarat sa renuntati la tigari :

1. Trebuie mai intai sa stiti de ce vreti sa renuntati la fumat. Nu este de ajuns sa va spuneti ca tigarile va fac rau. Va trebuie un motiv personal, foarte puternic. Unul ar fi acela ca doriti sa va protejati familia de fumatul pasiv. Sau poate va inspaimanta gandul ca ati putea face cancer de plamani, spune webmd.com.

2. Incercati o terapie care inlocuiteste nicotina. Senzatia pe care o resimtiti dupa ce renuntati la fumat este teribila. Acest lucru se intampla pentru ca nicotina provoaca dependenta. Puteti incerca guma cu nicotina si plasturii cu nicotina, care se lipesc pe piele. Nu folositi, insa, astfel de produse atunci cand inca mai fumati.

3. Cereti doctorului o reteta cu medicamente fara nicotina. Astfel de medicamente actioneaza asupra creierului si reduc dorinta de a mai fuma. De asemenea, nu veti mai putea suporta fumul de tigari.

4. Nu fiti singur in aceasta incercare grea. Spuneti prietenilor ceea ce vreti sa faceti in legatura cu fumatul. Incurajarile lor va pot ajuta foarte mult. Terapia de grup este si ea recomandata in aceasta situatie..

5. Stresul si relaxarea. Nicotina are efect relaxant asupra organismului uman. Dupa renuntare, trebuie sa faceti fata stresului. Ascultati muzica de relaxare si incercati un masaj.

6. Atentie la recidiva. Este foarte probabil sa mai incercati sa fumati. Unora li se intampla chiar de cateva ori. Analizati cu atentie emotiile si situatiile care v-au condus spre recidiva. Folositi-le ca un argument pentru a va lasa de fumat si a nu mai repeta gestul din nou.

7. Faceti miscare. Activitatea sportiva reduce din nevoia de nicotina. Puteti face chiar exercitii usoare. Astfel, nu veti fi expusi nici riscului de ingrasare.

8. Consumati fructe si legume. Sunt foarte folositoare si produsele lactate. Astfel de alimente fac ca tutunul sa aiba un gust oribil si lupta impotriva bolilor.

9. Stabiliti-va o recompensa. De exemplu, puneti-va in minte ce va veti cumpara din banii economisitit prin renuntarea la tigarile tot mai costisitoare in ultima perioada. Recompensati-va cheltuind o parte din acesti bani pe ceva distractiv.loading...

Adauga un comentariu