Magazin

Cum să-ți alegi mobila potrivită pentru casă?

Publicat: 03 dec. 2020

Mobila este un element important în casa oricui. Dar alegerea mobilei este uneori dificilă! Acesta este motivul pentru care este conceput acest articol, și anume pentru a te ghida în selecția mobilierului tău.

Mobila bine aleasă va îmbunătăți interiorul casei tale. Iți voi oferi câteva informații despre diferitele stiluri de mobilier și alegerile pentru utilizarea lor.

Diferitele stiluri de mobilă

Există multe modele de mobilier pentru fiecare încăpere a casei. Cu toate acestea, nu este foarte convenabil să îți aglomerezi casa sau biroul cu mobilă de tot felul, trebuie să îți pui întrebarea: care este stilul tău preferat de mobilier?

Printre stilurile de mobilier, poți distinge:

Mobilier clasic: este inspirat din secolele XVII și XVIII. Originile lui provin din timpul lui Ludovic al XIV-lea. Este astfel compoziția unui stil vechi cu un stil contemporan. Mobilierul clasic se caracterizează prin bogăția sa (lemn masiv, ornamente etc.) și delicatețea finisajului său (dimensiuni, simetrie). Acest tip de stil se adaptează oricărui tip de interior. Acest stil se bazează pe alegerea materialelor nobile, pe jocul texturii și pe îmbunătățirea tehnicilor artizanale. Scopul este simplu: să recreezi un spațiu original în care să te simți bine. Materialele care trebuie prioritizate sunt lemnul, piatra, însoțite de accesorii decorative precum sfeșnice, vaze, argintărie, sculptate în metale prețioase.

Mobilier de designer: designul se referă la stilul de la începutul erei industriale. Mobilierul de designer se caracterizează prin utilizarea de materiale precum plasticul, placajul turnat, oțelul lucios cu o estetică aerisită. Designul este foarte larg, se reinventează cu fiecare epocă în funcție de evoluții. Mobilierul de design este o tendință care garantează confortul și originalitatea pentru interiorul casei sau biroului tău. Textura mobilierului este diferită și elegantă. Mobilierul devine funcțional și estetic grație utilizării tehnicilor și a materialelor noi din industrie.

Mobilier vintage: acestea sunt piese de mobilier unice. Acestea sunt piesele iconice din perioada postbelică până la sfârșitul anilor 1980. În zilele noastre, acest tip de mobilier este din ce în ce mai popular, deoarece designerii pun mai multă valoare în obiectele vechi. Materialele utilizate sunt naturale. Mobilierul vintage continuă să aibă un efect în ciuda vremurilor, datorită farmecului vechiului conectat la viața modernă.

Alegerea corectă în funcție de utilizare

Trebuie să-ți alegi mobila în funcție de utilizarea ei, de camera pe care urmează să o amenajezi (sufragerie, birou, bucătărie etc.). De asemenea, ar trebui să iei în considerare dimensiunea spațiului.

Iată cum să îți mobilezi casa:

În sufragerie: mobilierul trebuie să aducă convivialitate. Alege o măsuță rotundă, ovală, din lemn, din sticlă, orice dorești, dar în funcție de decorul camerei de zi. De exemplu, amestecă stilul clasic și designul.

În dormitor: alege patul din lemn masiv cu sertare de depozitare.

În bucătărie: alegerea trebuie să se bazeze pe caracter practic și estetic. Așadar, alege mai presus de toate rafturile și dulapurile pentru a-ți păstra cel mai bine toate echipamentele.

În baie: selectează un dulap cu oglinzi și un dulap pentru medicamente pentru o baie practică și plăcută. Idealul pentru un dulap de toaletă este că îți economisește spațiu, dar că îți poți păstra și diverse articole de toaletă acolo.

Biroul: definește-ți personalitatea și imaginea. Poți să îți personalizezi mobilierul (mobilierul reprezentând culorile logo-ului tău, de exemplu). Dar, mai presus de toate, acorda atenție nevoilor angajaților tăi cu mobilier confortabil. Optează pentru mobilier inovator și inteligent, mobilier operațional precum fotolii mai ergonomice, pereți despărțitori acustici. Pentru a structura spațiul de lucru, rămâi clasic în alegerea mobilei, dar pentru atmosferă, păstrează designul.

Adauga un comentariu