Magazin

Cum să-ți crești părul: sfaturi care funcționează cu adevărat

Publicat: 07 dec. 2020

Calea către fire lungi este deseori una anevoioasă. Dar regulile de mai jos și respectarea strictă a acestora vă vor permite să obțineți primele rezultate în 2 luni (în medie, firele cresc cu 0,05 mm pe zi, 1-1,5 cm pe lună și până la 18 cm pe an).

Spălați-vă corect părul

Aplicați întotdeauna șamponul de două ori: prima dată acesta curăță iar a doua oară exfoliază particulele keratinizate, care pregătesc firele pentru aplicarea agenților nutritivi și reparatori. Apa este foarte importantă: nu ar trebui să fie caldă. Pentru clătire folosiți apă rece pentru a închide fulgii și a păstra umezeala naturală. Nu vă spălați părul în fiecare zi, chiar dacă părul tinde să se îngrașe. Acest lucru provoacă activitatea glandelor sebacee, deoarece șamponul spală sebumul. Programul ideal este de 2-3 ori pe săptămână. Pentru efecte vizibile puteți utiliza un șampon profesional, dar nu foarte des.

Folosiți balsam

Doar utilizarea șamponului nu este suficient, deoarece acesta este doar primul pas pentru a oferi curățare, dar nimic mai mult. Balsamurile sunt o adevărată sursă de nutriție și hidratare. De asemenea, sigilează fulgii, netezesc firele și le infuzează cu substanțe nutritive. Principalul lucru este să utilizați produsele în mod regulat și corect.

Adăugați măști de păr

Măștile hrănesc, întăresc, protejează, mențin hidro echilibrul normal, previn fragilitatea, hidratează, umplu structura poroasă și conferă strălucire podoabei capilare.

Nu uitați de exfoliere

Scruburile pentru scalp exfoliază delicat particulele moarte ale pielii, excesul de sebum și alte reziduuri. Dar cel mai important, îmbunătățește microcirculația, care favorizează creșterea părului.

Aplicați uleiuri pentru păr

Dacă aveți încă dubii cu privire la utilizarea acestui produs, aruncați o privire asupra părului femeilor indiene. Acestea nu sunt fire, ci un vis adevărat. Argan, migdale, brusture, măsline, jojoba, avocado, struguri sau semințe de caise – alegerea depinde doar de tine, deoarece toate hrănesc, înmoaie, întăresc, și fac părul matasos.

Uscați-vă părul în mod corespunzător

Șuvițele umede sunt predispuse la deteriorare, se rup și se încurcă. De asta nu uscați părul cu prosopul deoarece acest fapt duce la oboseală, fragilitate, cădere a părului și vârfuri despicate. Există două căi de ieșire: uscați simplu sau folosiți un uscător de păr. Optați doar pentru modelul profesional cu difuzor care distribuie uniform aerul fierbinte.

Folosiți protecție termică

Dacă nu vă puteți refuza de uscătorul de păr, ondulator sau placă, aplicați întotdeauna protecție termică. Astfel de produse formează un film pe suprafața părului care protejează împotriva efectelor negative ale temperaturilor ridicate.

Tăiați capetele în mod regulat

Sfaturi destul de ciudate atunci când vine vorba de creșterea rapidă a părului. Dar dacă ați început o nouă etapă în viața firelor, scăpați calm de capetele despicate. Nu vă luați rămas bun de la lungime, ci deschideți calea pentru păr nou și luxos.

Pieptănați-vă ușor

Nu pieptănați niciodată părul ud. Așteptați să se usuce puțin. Dacă această procedură este dificilă, utilizați spray-uri speciale. Începeți să vă pieptănați nu din rădăcini, ci din vârfuri, mișcându-vă treptat în sus. Utilizați un pieptene din lemn, o perie naturală cu păr sau un Tangle Teezer.

Alimentați-vă corect

Corpul este un sistem ideal în care totul este interconectat. Adăugați în dietă alimente care conțin proteine ​​și acizi grași omega-3 și 6: pește gras, carne, nuci, legume și fructe.

 

Adauga un comentariu