Prima pagină » Cancan ultimă oră » Cum să treceți peste sezonul rece fără să răciți. Trucuri simple dar eficiente
Cum să treceți peste sezonul rece fără să răciți. Trucuri simple dar eficiente

Cum să treceți peste sezonul rece fără să răciți. Trucuri simple dar eficiente

03 dec. 2019, 23:30,
în Cancan ultimă oră

Odată cu venirea sezonului rece, apar şi problemele de sănătate specifice anotimpurilor friguroase. Răcelile, gripele, virozele – toate aceste afecţiuni cu potenţial viral mai ales la locul de muncă, care ne aduc atât de multe neplăceri, pot fi cu uşurinţă evitate dacă ţinem cont de câteva reguli simple privitoare la igiena personală şi la modul în care relaţionam cu restul colegilor. Iată ce trebuie să facem pentru a evita contactarea virozelor sau a răcelilor:

Spălatul des (şi corect) al mâinilor

Este extrem de important având în vedere că timp de 8-9 ore câte ne aflăm la birou, intrăm în contact cu o mulţime de obiecte folosite şi de ceilalţi colegi, a căror suprafeţe pot fi cu uşurinţă infestate de persoanele purtătoare de gripă sau răceală – laptopul, birourile, clanţele uşilor, suprafeţele birourilor, sertarele, electrocasnicele din bucătărie etc. Aşadar, faceţi-vă un obicei din a vă dezinfecta des şi corect mâinile – cu apă şi săpun.

Feriţi-vă de cei care strănuta sau tusec

Ni se întâmplă tuturor, dar când există riscul de a ne îmbolnăvi, este bine să fim precauţi în cazul în care colegul/colega de birou strănuta sau tuşeşte. Putem face acest lucru ţinându-ne respiraţia preţ de 10-15 secunde după ce are loc tusea/strănutul colegilor.

Nu vă atingeţi des fata

Mai ales în sezonul gripelor, încercaţi să evitaţi să vă atingeţi ochii, naşul său gură cât timp vă aflaţi la birou.

Mult aer curat

Mediile închise care nu sunt foarte bine aerisite sunt locuri ideale de transmitere a viusurilor şi bacterilor. Aşa că este indicat să aerisiţi bine încăperea în care lucraţi. Dacă acest lucru nu este posibil, faceţi din când în când pauze şi ieşiţi afară să luaţi o gură aer proaspăt.

Vaccinaţi-vă din timp

Vaccinurile antigripale trebuie făcute din timp pentru a fi eficiente. Interesaţi-vă la medicul de familie sau la farmacie care este perioada optimă pentru administrarea vaccinului antigripal şi nu întârziaţi să vi-l faceţi.

Ordine şi curăţenie

Este important să vă curăţaţi zilnic, înainte de a vă apuca de lucru, biroul, suprafaţa tastaurii şi a mouse-ului. Acestea sunt mereu expuse infestării cu microbi şi bacterii.

Apă şi Vitamina C

În sezonul rece, este recomandat să luaţi un surplus de Vitamina C şi să vă hidrataţi corespunzător, pentru imunizare. Mâncaţi fructe şi legume bogate în Vitamina C (roşii, pepene, ardei gras, ardei iute, cimbru, pătrunjel, legume verzi, coacăze negre, citrie) şi beţi multă apă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`