Magazin

Cum să treci peste o ceartă în cuplu

Publicat: 28 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum să treci peste o ceartă în cuplu

Nu există cuplu care să nu fi avut cel puțin o ceartă mai serioasă. De regulă certurile se sfârșesc cu despărțiri de câteva zile până când ambii parteneri depășesc momentul. Pentru a evita astfel de momente, cel mai bine e să pui în aplicare câteva sfaturi pe care ți le-am pregătit mai jos.

Ia în brațe partenerul și încheiați cearta

Viața e mult prea scurtă ca să stăm supărați între noi. Indiferent de conflict, ia în brațe partenerul și ajungeți la un comun acord. O îmbrățișare e dovada că îl înțelegi și ești dispus să lași de la tine. Când vă certați nu vă vine să mai aveți contact fizic, dar orice atingere tandră precum îmbrățișarea duce la aplanarea conflictului.

Nu lua decizii dure pe loc

Nu este deloc în regulă să iei decizii drastice pe loc. La nervi se pot spune multe lucruri de care ne pare rău mai târziu. Fă în așa fel încât să găsiți o soluție de comun acord care vă va ajuta să aplanați orice dispută. E mai bine să mergeți împăcați la culcare împreună decât să dormi singur pe canapea.

Vezi dacă merită să vă aprindeți de la un simplu conflict

De foarte multe ori ne certăm din chestii banale. Ideal ar fi să analizezi dacă chiar merită să vă certați de la niste lucruri pe care nu merită efortul. Mai bine să fiți fericiți decât să vă consumați nervii din orice. Comunicarea este cheia pentru o relație sănătoasă, așa că fă primul pas în aplanarea conflictului.

Evită să cauți câștig de cauză

Suntem foarte orgolioși. De aceea vrem să avem câștig de cauză din orice conflict. În cuplu asta e cea mai toxică alegere. Nu încerca să câștigi cearta fiindca nu se va alege nimic bun din asta. Fă tot posibilul să nu vii cu argumente de genul că tu ai dreptate, că nu există altă soluții și că tu ești capul familiei. E cea mai proastă alegere pe care a-i face-o. Fă în așa fel încât să iasă ambii parteneri cu o concluzie favorabilă la final.

Glumește pe seama certei

Poate cel mai bine ar fi să glumiți pe seama motivului care a dus la ceartă. E mai sănătos așa. Vă descărcați prin râs și faceți glume pentru a detensiona atmosfera. Poate găsiți și o metodă să vă împăcați după ce mergeți la sex shop să vă luați lucrurile de care aveți nevoie. Așa veți încerca ceva nou care va ajuta la deconectarea de la ceartă.

Orice ceartă poate fi evitată prin comunicare, încredere și altruism. Nu fii tu în relație, fiți amândoi și certurile inutile vor fi evitate de fiecare dată. Ascultă-ți partenerul ca să întelegi cu ce se confruntă și fii acolo când are nevoie.

Adauga un comentariu