Lifestyle

Cum să vă dați seama dacă aveți depresie

Publicat: 15 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum să vă dați seama dacă aveți depresie
depresie

Este greu să nu mai confundeți starea proastă cu depresia, dar este posibil. Este suficient să vă priviți din exterior pentru a înțelege cât de repede obosiți, cât de des vă iritați, mâncați prea mult sau prea puțin. Challenger vă va spune acum mai multe despre toate simptomele depresiei.

Folosim atât de des cuvântul „depresie” pentru a desemna o stare proastă încât devine dificilă separarea celor două stări. De fapt, a avea o dispoziție proastă este o reacție naturală la circumstanțe nesatisfăcătoare, iar depresia  este o boală care se dezvoltă din mai multe motive interdependente și poate începe doar cu o stare proastă.

Depresia poate fi adesea unul dintre sindroamele tulburărilor mai grave din sistemul nervos central. Persoanele în vârstă, care suferă de hipertensiune arterială de mult timp, mai devreme sau mai târziu se confruntă cu simptome depresive. Dar ele sunt doar o parte a manifestărilor asociate cu tulburări generale ale sistemului nervos central.

Depresia este o familie de tulburări. Un tip de depresie se manifestă într-o dispoziție melancolică, depresie, un puternic sentiment de vinovăție (melancolie), un altul este plin de anxietate, o așteptare inevitabilă a problemelor viitoare (depresie anxioasă), al treilea este un tip apatic, caracterizat printr-o pierdere a rezonanței emoționale atât la evenimentele bune, cât și la cele rele. Există multe tipologii și clasificări ale depresiei. La fel ca și semnele că este timpul să vă gândiți la simptomele ei.

Senzație constantă de oboseală

Acesta este unul dintre cele mai frecvente simptome ale depresiei. Adesea, persoanele cu depresie diagnosticată se tem să-și recunoască boala celor dragi și se învinovățesc pentru slăbiciune și lene, astfel încât nu se pot relaxa complet. Chiar și cu rutina zilnică corectă, li se poate părea că oboseala nu a plecat nicăieri – depresia este debilitantă pentru întregul corp.

Iritabilitate

Depresia nu poate fi văzută sau măsurată, așa că tratarea ei, chiar mai mult singură, poate fi o misiune aproape imposibilă. Dacă încercați să ascundeți boala, puterea răbdării și înțelegerii rămâne rareori, astfel încât persoanele care suferă de depresie își pot pierde în mod constant cumpătul. Poți să arunci peste fleacuri și chiar asta te enervează? Ei bine, probabil că nu aveți doar un program încărcat.

Răceala ca răspuns la dragoste și grijă

Depresia poate preveni experimentarea tuturor emoțiilor, iar expresiile iubirii sunt adesea complet inaccesibile. Orice gest de îngrijorare și cuvinte încurajatoare par dificile și agravante pentru o persoană deprimată și, prin urmare, provoacă iritare.

Refuz de la ceea ce iubești

Lipsa de interes pentru activitățile pe care le iubeai odată poate fi, de asemenea, un semn al depresiei latente. La fel ca în cazul oricărei boli, este aproape imposibil să trăiești o viață plină, astfel încât chiar și cel mai relaxat hobby poate părea o povară și o altă dificultate.

Tulburarea alimentară

Postul sau alimentația în exces este un simptom comun al depresiei, care poate fi o încercare de a face față unei boli sau un semn de indiferență de sine. Restricționarea în hrană pentru mulți oameni deprimați pare a fi o modalitate de a controla cel puțin o parte a vieții lor, când controlul asupra propriei stări devine imposibil.

 

 

Adauga un comentariu