Știți care este locul optim pentru depozitarea alimentelor crude, unde să nu păstrați lucruri proaspete și temperatura ideală a unui frigider sau a unei combine frigorifice? Citiți mai departe pentru a afla!
Un frigider bine organizat este vital pentru depozitare alimentelor în condiții de siguranță, pentru a preveni orice bacterie din a se infiltra în alimente și a vă îmbolnăvi. Menținerea unei temperaturi reci în frigider este, de asemenea, vitală pentru acest lucru. Agenția pentru Standarde Alimentare recomandând ca temperatura ideală a frigiderului dvs. să fie între 3-5° C.
În același timp, depozitarea corectă a alimentelor vă va ajuta, de asemenea, să reduceți risipa de alimente. Organizarea corectă a frigiderului vă va ajuta să reduceți deșeurile, șansele de a obține intoxicații alimentare și factura săptămânală la cumpărături.
Folosiți acest ghid la îndemână, împreună cu sfaturile experților, pentru a vă ajuta să profitați la maximum de frigiderul dvs. și pentru a vă menține alimentele mai proaspete pentru mai mult timp.
Ca aproape toți cei pe care îi cunoaștem, probabil că vă păstrați laptele pe ușa frigiderului, dar acesta nu este cel mai bun loc pentru el.
Temperatura din interiorul unui frigider poate fi inconsistentă în timp, fluctuând de la un loc la altul. La fel ca cuptorul, frigiderul dvs. poate avea puncte fierbinți și reci. Acest lucru afectează calitatea și longevitatea alimentelor.
Ușa este cea mai caldă parte a frigiderului și este cel mai probabil să aibă o temperatură fluctuantă. Gândiți-vă la asta: de fiecare dată când deschideți ușa frigiderului, trageți toate alimentele stocate acolo în ceea ce este probabil cea mai fierbinte cameră din casa dvs.
Același lucru este valabil și pentru ouă, lucru care vă poate încurca, deoarece majoritatea frigiderelor vin cu rafturi pentru ouă încorporate pe ușă. Aceleași fluctuații de temperatură care pot afecta laptele pot face, de asemenea, ca ouăle să se strice mai repede, deci este mai bine să le păstrați în frigider, de preferință pe raftul din mijloc.
Ușa frigiderului ar trebui să găzduiască alimente care sunt conservanți naturali, cum ar fi gemuri, condimente, murături și conserve, nu lapte sau ouă.
Rafturi superioare
Alimentele care nu au nevoie de gătire, cum ar fi mezelurile și resturile.
Rafturi inferioare / mijlocii
Produse lactate precum lapte, brânzeturi, iaurt și unt.
Raftul de jos
Aceasta este cea mai rece parte a frigiderului și unde trebuie păstrate carnea și peștele crud înfășurate. Așezarea alimentelor crude pe raftul de jos minimizează, de asemenea, riscul de contaminare încrucișată.
Sertare
Legumele, salatele și fructele trebuie păstrate în ambalajul lor original în sertarul pentru salate, unde vor fi închise. Acesta este, de asemenea, un loc bun pentru depozitarea verdețurilor, deoarece acestea nu vor îngheța în spatele frigiderului.