Magazin

Cum să vă organizați frigiderul sau combina frigorifică

Publicat: 23 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum să vă organizați frigiderul sau combina frigorifică

Știți care este locul optim pentru depozitarea alimentelor crude, unde să nu păstrați lucruri proaspete și temperatura ideală a unui frigider sau a unei combine frigorifice? Citiți mai departe pentru a afla!

 

Un frigider bine organizat este vital pentru depozitare alimentelor în condiții de siguranță, pentru a preveni orice bacterie din a se infiltra în alimente și a vă îmbolnăvi. Menținerea unei temperaturi reci în frigider este, de asemenea, vitală pentru acest lucru. Agenția pentru Standarde Alimentare recomandând ca temperatura ideală a frigiderului dvs. să fie între 3-5° C.

 

În același timp, depozitarea corectă a alimentelor vă va ajuta, de asemenea, să reduceți risipa de alimente. Organizarea corectă a frigiderului vă va ajuta să reduceți deșeurile, șansele de a obține intoxicații alimentare și factura săptămânală la cumpărături.

 

Folosiți acest ghid la îndemână, împreună cu sfaturile experților, pentru a vă ajuta să profitați la maximum de frigiderul dvs. și pentru a vă menține alimentele mai proaspete pentru mai mult timp.

Ce ar trebui să țineți pe ușă?

Ca aproape toți cei pe care îi cunoaștem, probabil că vă păstrați laptele pe ușa frigiderului, dar acesta nu este cel mai bun loc pentru el.

 

Temperatura din interiorul unui frigider poate fi inconsistentă în timp, fluctuând de la un loc la altul. La fel ca cuptorul, frigiderul dvs. poate avea puncte fierbinți și reci. Acest lucru afectează calitatea și longevitatea alimentelor.

 

Ușa este cea mai caldă parte a frigiderului și este cel mai probabil să aibă o temperatură fluctuantă. Gândiți-vă la asta: de fiecare dată când deschideți ușa frigiderului, trageți toate alimentele stocate acolo în ceea ce este probabil cea mai fierbinte cameră din casa dvs.

 

Același lucru este valabil și pentru ouă, lucru care vă poate încurca, deoarece majoritatea frigiderelor vin cu rafturi pentru ouă încorporate pe ușă. Aceleași fluctuații de temperatură care pot afecta laptele pot face, de asemenea, ca ouăle să se strice mai repede, deci este mai bine să le păstrați în frigider, de preferință pe raftul din mijloc.

 

Ușa frigiderului ar trebui să găzduiască alimente care sunt conservanți naturali, cum ar fi gemuri, condimente, murături și conserve, nu lapte sau ouă.

Cum să vă organizați restul frigiderului

 

Rafturi superioare

Alimentele care nu au nevoie de gătire, cum ar fi mezelurile și resturile.

 

Rafturi inferioare / mijlocii

Produse lactate precum lapte, brânzeturi, iaurt și unt.

 

Raftul de jos

Aceasta este cea mai rece parte a frigiderului și unde trebuie păstrate carnea și peștele crud înfășurate. Așezarea alimentelor crude pe raftul de jos minimizează, de asemenea, riscul de contaminare încrucișată.

 

Sertare

Legumele, salatele și fructele trebuie păstrate în ambalajul lor original în sertarul pentru salate, unde vor fi închise. Acesta este, de asemenea, un loc bun pentru depozitarea verdețurilor, deoarece acestea nu vor îngheța în spatele frigiderului.

10 sfaturi de top pentru organizarea frigiderului

  • Pe cât posibil, păstrați alimentele crude și gătite separate unele de altele. Așezați articole gătite și gata de mâncat pe raftul superior, întotdeauna mai sus decât mâncarea crudă, pentru a evita șansa ca acestea din urmă să picure sau să cadă pe alimentele gătite și să le contamineze.
  • Fiți vigilent cu carnea. Potrivit cercetărilor efectuate de specialiști, 66% dintre oameni verifică dacă carnea este comestibilă mirosind-o. Totuși, bacteriile care cauzează toxiinfecția alimentară nu au miros și vă pot îmbolnăvi în continuare.
  • Curățați-vă frigiderul în mod regulat, ajungând în colțurile incomode cu o periuță de dinți veche.
  • Decongelați frigiderul în mod regulat, pentru a evita acumularea de gheață.
  • Aveți grijă să păstrați alimentele proaspete, cum ar fi salatele și verdețurile, departe de partea din spate a frigiderului și nu le lăsați să o atingă – temperatura din spate este mai rece și aceste alimente delicate ar putea să înghețe și să se strice.
  • Untul și brânzeturile moi nu trebuie să fie în cea mai rece parte a frigiderului – așa că, deși vă recomandăm să puneți lactatele pe raftul din mijloc, rafturile ușilor sunt în regulă pentru lactatele mai moi.
  • Păstrați anumite tipuri de fructe și legume în afara frigiderului, deoarece „eliberatoarele de gaz”, cum ar fi avocado, banane, nectarine, piersici, pere, prune și roșii pot face ca unele legume să se strice prematur.
  • Odată deschise, borcanele de condimente, gemurile și jeleurile trebuie păstrate la frigider. Alimentele gătite trebuie acoperite corespunzător, în timp ce carnea și peștele crude trebuie să fie bine acoperite și sigilate.
  • Nu puneți niciodată mâncare fierbinte în frigider, deoarece aceasta va determina creșterea temperaturii generale și poate duce la toxiinfecții alimentare și la deteriorarea alimentelor.
Adauga un comentariu