Actualitate

Cum scapi de furnici, atunci cand ti-au invadat bucataria. Nu trebuie sa apelezi la substante toxice

Publicat: 31 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum scapi de furnici atunci cand ti-au invadat bucataria. Nu trebuie sa apelezi la substante toxice
Cum scapi de furnici

Cum scapi de furnici. Aceste supărătoare insecte pot apărea în casă când te aştepţi mai puţin, creând disconfort şi chiar fobie.

Dacă menţii curăţenia în casă, furnicile nu vor avea tentaţia de a zăbovi în bucătărie, baie sau chiar dormitor. Pe de altă parte, dacă găseşti lemn deteriorat şi umed în casă, ar putea fi semn că locuinţa ta e infestata de harnicele insecte. În acest caz, exterminatorul de furnici e siguranţa soluţie!

Cum scapi de furnici. Păstrează casa curată

1. Nu lăsa firimituri în bucătărie sau oriunde alegi să mănânci. Presupunem că mănânci în bucătărie, aşa că te sfătuim să laşi curat după fiecare masă. Nu ar fi rău să mături, aspiri sistematic (o dată pe săptămână) şi să ştergi orice urmă produsă de resturile alimentare. Altfel, furnicile vor simţi mâncarea şi vor intra în casa ta.

2. Îndepărtează zilnic gunoiul din casă. Nu aștepta ca sacul de gunoi să se umple ochi! Schimbă-l frecvent, mai ales atunci când arunci resturi de mâncare în el. Dacă nu ai timp sau uiţi din cauza altor activităţi cotidiene, cumpăra un coş de gunoi cu capac. Aşa vei putea arunca resturile alimentare, însă furnicile nu vor putea ajunge la ele.

3. Nu lăsa resturi de mâncare în chiuvetă. Când termini de mâncat, asigură-te că arunci resturile în coşul de gunoi. Nu lăsa nimic în farfurie, deoarece furnicile se vor simţit atrase ca un magnet.

4. Ține alimentele în siguranţă. Orice pungă cu alimente deschizi, asigură-te că o şi închizi. Poţi folosi cârlige de rufe pentru a le păstra optim. De asemenea, orice recipient cu mâncare trebuie închis ermetic, dacă îl laşi în bucătărie/cămară. Altfel, furnicile vor pătrunde oriunde au mâncare…

Foloseşte soluții naturale

1. Fă un amestec de oţet (o parte) şi apa (3 părţi). Pune amestecul într-un pulverizator şi foloseşte lichidul în zonele unde ai văzut că circulă furnici. Oţetul e un duşman al frunicilor, care vor refuza să mai treacă prin zonele stropite. Substanţa nu va ucide furnicile, ci doar le va îndepărta. Ca alternativă, poţi înlocui oţetul cu apă cu săpun.

2. Cum scapi de furnici. Împrăştie scorţişoara sau cafea în zonele cu probleme. Nici aceste ingrediente nu sunt pe pâlcul furnicilor. Le poţi împrăştia chiar şi la ferestre sau la uşi. De asemenea, poţi folosi praf de chili, ulei esenţial de mentă, sau usturoi pentru a îndepărta hărnicuţele din casă.

3. Utilizează o combinaţie de borax şi zahăr. Boraxul este un mineral natural cunoscut pentru puterea sa de curăţare, dar este şi un ucigaş eficient de furnici. Prin amestecul sau cu zahărul, vei atrage furnicile. Din păcate pentru micile insecte, după ce vor gusta din preţiosul zahăr, vor muri, deoarece boraxul le atacă sistemul digestiv.

Adauga un comentariu