Prima pagină » Radio » Actualitate » Cum scapi de gândacii de bucătărie. Cele mai sigure, eficiente și sănătoase metode pentru a-i elimina
Cum scapi de gândacii de bucătărie. Cele mai sigure, eficiente și sănătoase metode pentru a-i elimina

Cum scapi de gândacii de bucătărie. Cele mai sigure, eficiente și sănătoase metode pentru a-i elimina

14 sept. 2020, 15:41,
BZI.ro, în Radio

Cum scapi de gândacii de bucătărie. Aceste insecte sunt o problemă deranjantă pentru mulți dintre noi însă putem scăpa ușor de ele. Știm cu toții că există nenumărate produse chimice pentru a-i elimina, însă majoritatea au efecte adverse.

Se știe că gândacii de bucătărie sunt printre cele mai dezgustătoare și enervante insecte casnice. Iar motivele pentru care aceștia apar în locuințele noastre sunt diverse. De la neglijenţa de a lăsa mâncare pe masă, până la ghenele de resturi menajere care există în interiorul blocului. Iar toate acestea reprezită o adevărată invitaţie pentru gândacii de bucătărie dar şi alţi paraziţi.

Gândacii de bucătărie se înmulţesc şi se dezvoltă foarte rapid. Unul singur este suficient. Aceste insecte trăiesc aproximativ șase luni şi se hrănesc cu resturi menajere. Se ascund în zonele calde şi umede, în spatele mobilierului, frigiderului, în jurul ţevilor şi în fantele zidurilor. Acești sunt mari avizi de umiditate, așadar trebuie verificată orice sursă umedă.

Cum scapi de gândacii de bucătărie

Din fericire, există multe metode de combatere a gândacilor, atât chimice, cât şi naturale. Principalul pas în eradicarea gândacilor de bucătărie este curăţenia. În primul rând, nu mai ţineţi vasele nespălate în chiuvetă până se fac cât un munte. De asemenea, nici gunoiul nu trebuie lăsat mai mult de 48 de ore. Utilizaţi aspiratoare cu saci de unică folosinţă şi aruncaţi-i imediat cum aţi terminat curăţenia. Totodată, nu folosiţi niciodată mătura, deoarece astfel veţi împrăștia peste tot ouăle acestora în locuință.

Constant, trebuie să faceți curăţenie generală, să mişcați mobila şi să vă uitați prin toate colțurile. Focarele lor de înmulţire sunt baia și bucătăria. Una dintre soluții ar fi să puneți gresie şi faianţă în aceste încăperi. Totodată, locuința trebuie izolată cât se poate de bine. De asemenea, trebuie acoperite și găurile din jurul ţevilor dar şi orice alte zone prin care se comunică cu exteriorul.

Dezinsecție cu soluții naturale

Puteți, de asemenea, scăpa de gândacii de bucătărie folosind ulei de lavandă. Acesta acţionează împotriva gândacilor, cât şi a altor insecte pe care nu le doriţi în casă. Picuraţi pe bucăţi de vată câteva picături de ulei esenţial de lavandă. Apoi, plasaţi-le peste tot, mai ales în dulapuri, şi reînnoiţi-le zilnic.

Gândacii de bucătărie mai pot fi eliminaţi cu ulei esenţial de eucalipt. Vărsaţi câteva picături de ulei esenţial de eucalipt pe un ziar, pe care îl plasaţi sub chiuvetă sau sub frigider. Aceste două soluţii sunt valabile la începutul infestării, când populaţia de gândaci nu e prea mare. Nu în ultimul rând, stropiţi cu oţet alb pe ziduri, sub mobilier şi peste tot unde se pot instala gândacii. Oţetul alb nu-i omoară, dar îi alungă.

Apoi, frunzele de dafin sunt un remediu ieftin şi uşor pentru a scăpa permanent de gândaci. Aceste frunze parfumate au o aromă iute, dar plăcută. Puteţi împrăştia pulbere din frunze de dafin în apropierea cuibului şi în alte zone în care apar gândacii. Mirosul de dafin îi va face să se mute din casa dvs. Astfel, veţi scăpa de ei fără să fie nevoie să-i omorâţi.

Acum, dacă tot ai aflat cum scapi de gândacii de bucătărie, nu rămâne decât să treci la treabă. Spor la curățenie și exterminare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *