Actualitate

Cum scapi de grăsimea de pe burtă după 40 de ani. Combinațiile de alimente la care trebuie să renunți

Publicat: 04 iun. 2020
Cum scapi de grăsimea de pe burtă
După vârsta de 40 de ani talia se rotunjește iar kilogramele se înmulțesc parcă prea ușor

Cum scapi de grăsimea de pe burtă. Odată cu trecerea de vârsta maturității apar și anumite probleme cu depunerile de grăsime și controlul greutății. Dacă în tinerețe metabolismul arde caloriile la foc continuu, nu același lucru putem spune și după 40 de ani. Însă pentru a ține kilogramele sub control nu trebuie să vă înfometați, ci trebuie să asociați corect alimentele.

Se spune că burta nu este un blestem, ci rezultatul statului prea mult pe canapea în tandem cu alimentele procesate. Mai mult, după vârsta de 40 de ani, odată cu anii și kilogramele se înmulțesc parcă prea ușor. Iar atunci primele idei care ne vin sunt înfometarea și dietele extreme. Și din nefericire, renunțăm rapid la aceste măsuri stricte și revenim tentațiilor pline de calorii.

Astfel, un studiu important publicat în Jurnalul de Medicină New England pare să fi găsit cauza îngrășării excesive. Și ar fi vorba de anumite obiceiuri proaste, cum ar fi consumul aproape exclusiv al alimentelor procesate. Chipsurile, cartofii prăjiți, carnea procesată sau sucul vor lăsa urme vizibile pe corpul nostru.

Cum scapi de grăsimea de pe burtă

Specialiștii în nutriție consideră că modul de combinare a alimentelor face diferența dintre o talie suplă și una plinuță. Totodată, și respectarea unui program de luare a meselor este de o importanță majoră pentru controlul greutății.

Așadar, dacă vrem să ne menținem o greutate sănătoasă trebuie să respectăm orele de masă. Astfel, micul dejun ar trebui luat între 7 și 9, iar prânzul în intervalul 13-14. Sunt permise și două gustări, de preferat fructe sau iaurt, la 11 și la 17. Iar în ceea ce privește cina, aceasta nu trebuie să fie mai târziu de ora 20.

Cu toate acestea, fără mișcare, kilogramele nu se vor da duse. Un regim de viață sedentar atrage grăsimea și kilogramele în plus ca un magnet. Ideea este că nu trebuie neapărat să mergi la sală pentru a face mișcare. Arzi calorii rearanjând mobila prin casă sau spălând mașina. Plimbările lungi iar sunt de folos, fie că le faci cu copiii ori nepoții sau cu animalele de companie. Toate acestea, puse cap la cap, te ajută să scapi de grăsimea de pe burtă.

Combinațiile de alimente la care trebuie să renunți

În privința alimentelor, există anumite reguli cu privire la asocierea lor. Astfel, carnea trebguie combinată doar cu legume verzi. Laptele este bine să fie băut simplu, nu cu cereale. Totodat, fructele ar fi de preferat să fie mâncate proaspete.

Dar iată de ce combinații de alimente ar trebui să te ferești dacă vrei să știi cum scapi de grăsimea de pe burtă:
– friptură cu carbohidraţii. De fapt, nu combina proteinele (carne, peşte, ouă sau brânză) cu carbohidrați (pâine, paste, cereale, cartofi sau dulciuri). Altfel, rezultatul este dezastruos pentru silueta ta;
– făinoase cu zahăr. Prăjiturile sunt nu trebuie combinate cu zahăr, dulceaţă, miere, sirop sau chiar fructe dulci. Altfel, rezultatul se va vedea pe burtică sau pe şolduri;
– cafea și cereale. Nu combina cafeaua cu un mic dejun bazat pe lapte cu cereale ori cu alimente bogate în fier; – fără fructe la prânz sau cină. Fructele nu își au locul la o masă la care ai mâncat carne sau brânză;
– pâine cu grăsimi şi glucide. Tartina cu unt și miere sau dulceață este o bombă calorică. De asemenea, fiecare dintre ele îngreunează digestia celuilalt, iar silueta se va rotunji.

Adauga un comentariu